Actualitate

Zece intrebuintari ale apei de gura pe care nu le stiai

Publicat: 23 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zece intrebuintari ale apei de gura pe care nu le stiai
Întrebuinţări ale apei de gură

Întrebuinţări ale apei de gură. Pe lângă asigurarea unei bune igiene orale, apa de gura poate avea şi alte utilizări, unele dintre acestea inedite.

În cele ce urmează vă prezentăm 10 întrebuinţaţi ale apei de gură.

1. Odorizant pentru coșul de gunoi

Eliminarea mirosurilor neplăcute din coşul de gunoi se poate realiza prin introducerea în acesta a unui prosop de hârtie, îmbibat în apa de gură.

2. Dezinfectant pentru periuța de dinți

Curăţarea şi dezinfectarea periuţei de dinţi se poate realiza prin îmbibarea acesteia în apa de gură, peste noapte.

3. Întrebuinţări ale apei de gură. Deparazitant

Eliminarea purecilor de pe animalele de companie se realizează prin aplicarea şi masarea apei de gura pe blana acestora.

4. Repelent

Calmarea mâncărimilor provocate de muşcături de insecte se poate realiza prin aplicare pe zona afectată a apei de gură, care conţine alcool şi mentol, ce calmează iritaţiile.

5. Tratează micoza piciorului

Tratarea ciupercii piciorului se poate realiza prin înmuierea picioarelor în apa de gură.

6. Întrebuinţări ale apei de gură. Dezodorizant

Apa de gura poate avea rol de odorizant, dacă este aplicată la subraţ, pentru a elimina mirosurile neplăcute, cauzate de transpiraţie.

7. Dizolvă depunerile de calcar

Curăţarea vasului de toaleta se poate face prin turnarea unei cantităţi mici de apa de gură, care va dizolva depunerile de calcar şi va elimina mirosurile neplăcute.

8. Întrebuinţări ale apei de gură. Înlătură mătreața

Tratarea mătreţii se poate realiza prin masarea unei cantităţi mici de apa de gura pe scalp, după spălarea părului, permiţând ca aceasta să acţioneze timp de câteva minute, înainte de uscare.

9. Tratarea acneei

Tratarea acneei se poate realiza prin aplicarea unei cantităţi mici de apa de gura pe zonele afectate, deoarece alcoolul din aceasta curată porii şi usucă coşurile.

10. Soluție de curățat monitoarele

Curăţarea monitoarelor de calculator sau a ecranelor telefoanelor se poate realiza cu uşurinţă, prin aplicarea unei cantităţi mici de apa de gură, care datorită conţinutului de alcool va îndepărta praful şi urmele de murdărie de pe acestea.

Adauga un comentariu