International

Zece oameni au murit în urma unui atac armat în Mexic

Publicat: 07 iun. 2020

Un atac armat s-a soldat sâmbătă cu 10 morţi într-un centru de tratament pentru persoanele dependente de droguri din localitatea Irapuato, statul Guanajuato, în centrul Mexicului, au anunţat autorităţile locale, citate duminică de AFP.

Un grup de indivizi înarmaţi a pătruns sâmbătă în jurul orei locale 16:00 (21:00 GMT) în centrul din Irapuato şi a deschis focul, ucigând pe loc nouă persoane şi rănind o a zecea, care a decedat ulterior la spital, potrivit secretariatului pentru securitate publică din acest stat.

Poliţişti şi reprezentanţi ai procuraturii s-au deplasat la locul crimei, iar o anchetă preliminară a fost deschisă, scrie agerpres.ro.

Statul Guanajuato este un centru industrial important al ţării, găzduind marii constructori de automobile şi de aeronautică, precum şi alte industrii grele.

Prezenţa acestor industrii şi o importantă infrastructură energetică au atras organizaţii criminale specializate în traficul de droguri, extorcare de fonduri şi furt de combustibil, îndeosebi cartelurile Jalisco Nueva Generacion şi Santa Rosa de Limă.

Mexicul a înregistrat anul trecut un număr record de omucideri (34.582), cel mai ridicat nivel de când s-a început realizarea de astfel de statistici, în 1997.

Adauga un comentariu