Prima pagină » Actualitate » Zece persoane au murit, după ce două elicoptere s-au ciocnit. Iată momentul impactului – VIDEO

Zece persoane au murit, după ce două elicoptere s-au ciocnit. Iată momentul impactului – VIDEO

23 apr. 2024, 12:30, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Accident aviatic foarte grav în Malaezia. 10 oameni au murit pe loc după ce două elicoptere s-au ciocnit în aer în timpul unui exercițiu.

Zece persoane au murit marți, 23 aprilie, după ce două elicoptere militare s-au ciocnit în aer în timpul unei repetiții pentru o paradă a Marinei Regale Malaeziene, a anunțat marina într-un comunicat citat de Reuters.

Două elicoptere s-au ciocnit în aer, zece morţi în urma impactului

Elicopterele erau militare și se pregăteau pentru o paradă locală.

„Toate victimele au fost confirmate moarte la fața locului și au fost trimise la spitalul bazei militare Lumut pentru identificare”, a precizat marina.

Unul dintre elicoptere a tăiat rotorul celuilalt înainte ca cele două să se prăbușească la sol, arată imaginile publicate de presa locală, citată de BBC. Mai precis, s-ar fi prăbușit pe o pistă de alergare, în timp ce celălalt s-a prăbușit într-o piscină din apropiere.

Anunțul tragediei a fost făcut chiar de oficialii din armată, anunță Reuters.

Accident aviatic grav și în Rusia

Și un bombardier strategic Tu-22M3 s-a prăbuşit în Stavropol, în partea de sud-vest a Rusiei, în timp ce se întorcea la bază după finalizarea unei misiuni militare, anunţă Ministerul rus al Apărării. Conform datelor preliminare, cauza accidentului a fost o defecțiune tehnică.

De asemenea, șeful armatei din Kenya și alți 9 militari de rang înalt au murit într-un accident de elicopter.

În aparatul de zbor se mai aflau încă 11 militari. Elicopterul s-a prăbușit în vestul țării. Generalul Francis Omondi Ogolla a murit după ce un elicopter militar s-a prăbușit în vestul țării, a anunțat președintele din Kenya, William Ruto, potrivit BBC. Generalul Ogolla se afla în elicopter alături de alți 11 militari. Doar doi oameni au supraviețuit.

Elicopterul s-a prăbușit în Rift Valley din Kenya, în vestul țării, și a luat foc. Echipe de salvare și recuperare au fost trimise la locul accidentului.

Elicopterul a luat foc după ce s-a prăbușit iar la bord se aflau peste zece comandanți de rang înalt, inclusiv generalul Ogolla”, a declarat pentru AFP un înalt responsabil al poliției naționale.

„Ei (militarii) se aflau în zonă într-o misiune de securitate, deoarece soldații Forțelor de Apărare kenyene sunt desfășurați în regiune”, care este afectată de bande de bandiți, a adăugat el.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *