Razboi în Ucraina

Zeci de blindate turcești au ajuns în Ucraina: „Alte 150 de unități sunt așteptate în curând” – VIDEO

Publicat: 09 aug. 2022

Forțele armate ucrainene au primit un lot de transportoare blindate turcești „Kirpi”, iar în viitor se preconizează că vor fi livrate alte 150 de unități, a transmis marți, pe Telegram, un adjunct din comitetul pentru securitate națională, apărare și informații.

„Soldații noștri sunt sprijiniți de parteneri străini. Întreaga lume dorește ca Ucraina să obțină victoria. Noile transportoare blindate turcești Kirpi au fost predate Forțelor Armate. O altă livrare de 150 de unități este așteptată în curând”, a anunțat Yuriy Mysiagin.

„Două brigăzi folosesc deja vehiculele”, a adăugat acesta.

Kirpi (Ariciul) este produs de compania turcă BMC. Kirpi MRAP poate fi înarmat cu o mitralieră de 7,62 mm sau cu una 12,7 mm. De asemenea, un sistem de arme (turelă) controlat de la distanță poate fi integrat în vehicul. Vehiculul oferă protecție împotriva gloanțelor perforante, a minelor, a dispozitivelor explozive improvizate (IED) și a altor amenințări balistice până la nivelul 3 al STANAG 4569, potrivit defenseromania.ro.

Nou ajutor militar masiv trimis Ucrainei

Pentagonul a dezvăluit cea mai recentă tranșă de un miliard de dolari din ajutorul militar american pentru Ucraina va cuprinde muniție pentru cele 16 sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) pe care SUA le-au trimis, precum și noi rachete pentru Sistemul național avansat de rachete sol-aer (NASAMS), o mie de rachete antitanc Javelin și sute de sisteme antitanc AT4 de fabricație suedeză, potrivit The Guardian.

Colin Kahl, șeful politicii Pentagonului, a precizat că aceasta a fost cea de-a 18-a reducere a stocurilor militare americane trimise în Ucraina, ceea ce înseamnă un total de 9,8 miliarde de dolari în asistență de securitate până în prezent sub administrația Biden.

„Pachetul oferă o cantitate semnificativă de muniții, arme și echipamente suplimentare, tipuri de muniții, arme și echipamente pe care poporul ucrainean le folosește atât de eficient pentru a-și apăra țara”, a declarat Kahl.
Adauga un comentariu