National

Zeci de elevi plecaţi la Carnavalul de la Veneţia cer să se întoarcă acasă

Publicat: 23 feb. 2020

45 de elevi de la un liceu din Alba Iulia care au fost într-o excursie în Italia se întorc de urgență acasă și vor sta în carantină 14 zile. Elevii, plecați la Carnavalul de la Veneția, au fost într-o zonă contaminată, iar părinții au cerut să vină de urgență acasă, potrivit Mediafax.

Deputatul Florin Roman a declarat, că elevii au plecat la Carnavalul de la Veneția, dar părinții au cerut să vină urgent acasă.

„Sâmbătă seară am fost sunat de președintele Consiliului Județean Alba care a fost sunat de un părinte al unui elev de la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia. Sunt 45 de elevi care au fost plecați la carnavalul de la Veneția, alături de 4 dascăli și 4 șoferi ai autocarului, iar părinții au cerut să vină acasă după ce au aflat de cazurile de coronaviris din regiunea Veneto. Am luat legătura urgent cu miniștrii de Externe, Bogdan Aurescu, și Educației, Monica Anisie, cu un secretar de stat de la Ministerul Sănătății, cu șeful ISJ Alba și s-a decis întoarcerea copiilor în România, de urgență. Duminică la ora 6 au plecat spre România și sunt în drum spre Alba Iulia, unde vor ajunge în cursul serii”, a spus Roman.

Potrivit acestuia, copiii vor sta în carantină 14 zile și vor fi evaluați.

Roman spune că elevii nu au simptome febrile.

La Alba Iulia vor fi așteptați de autorități și vor fi duși într-un spațiu pentru a sta în carantină.

Carnavalul de la Veneţia se închide duminică, la miezul nopţii, din cauza coronavirusului.

„Evenimentele aflate în desfăşurare vor decurge conform programului, dar, din această seară, este prevăzută închiderea Carnavalului de la Veneţia şi a tuturor manifestaţiilor, inclusiv cele sportive, până la 1 martie inclusiv”, a anunţat guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia.loading...

Adauga un comentariu