Prima pagină » Local » Zeci de firme se bat pentru un contract de 100 de milioane de euro de la IRO Iași
Zeci de firme se bat pentru un contract de 100 de milioane de euro de la IRO Iași

Zeci de firme se bat pentru un contract de 100 de milioane de euro de la IRO Iași

08 iul. 2023, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Local

Recent, Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași a organizat o licitație publică pentru achiziționarea mai multor loturi de medicamente pentru pacienții internați în cadrul unității medicale. Contractul are o valoare de 548.558.104,6 lei, fără TVA, adică aproximativ 100 de milioane de euro

Treizeci și șapte de firme s-au înscris la licitația organizată de IRO Iași. Printre acestea se numără Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics SRL, Compania Națională „Unifarm” SA, Pfizer România SRL, Prisum Healthcare, Mediplus Exim SRL, Pharma, Tis Farmaceiutic și altele. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorului cu prețul cel mai mic.

IRO Iași va achiziționa medicamente în valoare de 100 de milioane de euro

Institutul Regional de Oncologie a organizat o licitație publică pentru achiziționarea de medicamente, în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro.

„Prin derularea acestei proceduri de achiziție, autoritatea contractantă urmărește încheierea acordurilor-cadru de furnizare și a contractelor subsecvente asociate, în vederea administrării către pacienții cu afecțiuni oncologice a tuturor medicamentelor stabilite prin schemele de tratament de către medicii curanți din IRO și asigurării materialelor sanitare necesare pentru asigurarea protecției personalului medical”, se arată în caietul de sarcini.

Contractul încheiat de IRO Iași va fi valabil 4 ani

Procedura este împărțită în 305 loturi, iar contractul se va derula pe o perioadă de 4 ani. Furnizorii trebuie să îndeplinească o serie de condiții tehnice generale. Astfel, produsele trebuie să aibă ambalajul primar și secundar în limba română. Totodată, medicamentele vor respecta concentrația cerută și forma farmaceutică și vor fi livrate în ambalaje originale. În ceea ce privește condițiile de livrare, în caietul de sarcini se arată că livrarea produselor va fi însoțită de

„factură fiscală în care se va specifica, în cazul medicamentelor, denumirea (DCI) produsului (așa cum este trecută în contract), codul CMI al produsului, cantitatea, prețul unitar, valoarea și TVA-ul, precum și numărul contractului/comenzii. Condiția de livrare: franco-depozit unitatea beneficiară. În factură, denumirea produsului trebuie să facă trimitere la denumirea produsului din caietul de sarcini, pentru a permite identificarea acestuia. Livrarea produselor din contracte se va face pe bază de comenzi. Comenzile vor fi transmise de autoritatea contractantă, prin fax, telefon, e-mail, în funcție de necesități și fondurile disponibile și vor trebui onorate de furnizor în termen de maxim 72 de ore de la primirea lor.

În situația în care, din anumite motive, furnizorul nu poate respecta termenul de livrare mai sus menționat, va anunța în cele 72 de ore, în scris, autoritatea contractantă despre noul timp de livrare pentru acea comandă, respectiv perioada de timp în care nu pot onora comenzile și motivele care au determinat aceste întârzieri/sistări. În caz contrar, contractul se consideră reziliat unilateral, fără notificare prealabilă din partea beneficiarului. În acest caz, furnizorului respectiv i se va reține, în limita prejudiciului creat, garanția de bună execuție a contractului. Achizitorul își rezervă dreptul de a putea emite în cazuri justificative și comenzi de urgență, care vor fi onorate de către furnizor în termen de maximum 24 de ore de la primirea lor, uneori și în termen mai scurt în funcție de necesitățile terapeutice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *