News Flash:

Zeci de macelarii inchise

5 Februarie 2007
2265 Vizualizari | 4 Comentarii
Gabriel Ciobanu
• Pietele iesene raman fara macelarii deoarece unitatile in care este transata si vanduta carnea nu corespund normelor sanitar veterinare • Sambata, un magazin alimentar din Piata Nicolina, SC Sanda SRL, a primit o amenda de 200 milioane lei (20 mii RON) pentru ca avea la vanzare peste 40 kilograme carne stricata si 14 kilograme telemea de vaca, fara termen de valabilitate • Inspectorii sanitar-veterinari cred ca nu mai mult de cinci - sase macelarii din municipiul Iasi sunt in prezent dotate conform prevederilor legale in vigoare


Nerespectarea normele europene privind siguranta alimentelor si igiena din unitatile care comercializeaza produse de origine animala duce la inchiderea multor macelarii din judet. In fiecare zi inspectorii de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi inchid cateva macelarii care nu corespund legislatiei in vigoare. In Piata Nicolina a mai ramas o singura macelarie, dupa ce societatile comerciale DLL Company SRL si Ana Midora SRL au fost inchise deoarece nu respectau conditiile de igiena in conformitate cu legislatia specifica in vigoare. Unitatile care desfasoara aceasta activitate trebuie sa aiba vestiare, camere frigorifice, sursa de igienizare a ustensilelor si toaleta proprie. Nici in Piata Alexandru situatia nu este mai buna, medicii veterinari au inchis saptamana trecuta doua unitati de profil, SC Enetit Com SRL si AF Ghibanu Alex. Inspectorii veterinari sustin ca vor continua controalele pana cand pe piata vor ramane doar unitatile care corespund noilor standarde. Mai grav este ca acestia cred ca nu mai mult de cinci - sase macelarii din municipiul Iasi sunt in prezent dotate conform Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) numarul 301 din decembrie 2006. In acest Ordin este precizat faptul ca unitatile care desfasoara aceasta activitate trebuie sa aiba vestiare, camere frigorifice, sursa de igienizare a ustensilelor si toaleta proprie. "Aceste unitati au fost inchise pe perioada temporara, de maximum 20 de zile, timp in care trebuie sa-si rezolve toate probleme constatate de echipele de control ale DSVSA Iasi. Daca dupa cele 20 de zile nu si-au remediat deficientele, activitatile vor fi inchise definitiv", a explicat Gabriel Ciobanu, seful Biroului de Igiena si Sanatate Publica din cadrul DSVSA Iasi.

Amenda de 200 milioane lei

O firma ieseana - SC Sanda SRL, a primit in urma cu doua zile o amenda de 200 milioane lei (20 mii RON) pentru ca in rafturile magazinului alimentar din Piata Nicolina erau expuse la comercializare produse expirate care deja prezentau modificari organoleptice, dar si telemea de vaca care nu avea termenul de valabilitate inscris pe eticheta. Astfel, pe langa amenda inspectorii au oprit definitiv de la comercializare peste 6,5 kilograme preparate din carne, 19 kilograme pulpe de pui neambalate, 15 kilograme carne de pasare, toate fiind expirate, si 15 kilograme telemea de vaca pentru care comerciantul nu putea oferi clientilor un termen limita pana la care produsul putea fi consumat. "La aceasta unitate a fost gasita o cantitate importanta de produse de origine animala care prezentau modificari organoleptice. Toate produsele gasite cu deficiente au fost puse sub sechestru sanitar veterinar si urmeaza a fi predate unei firme specializate pentru a fi incinerate. Controlul de ieri (in urma cu doua zile - n.r.) a fost organizat din ordin al prefectului, iar inspectorii de la DSVSA Iasi merg in echipe mixte impreuna cu inspectori de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Iasi si Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Iasi", a declarat Mihai Cantemir, director executiv adjunct al DSVSA Iasi.


Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

anonim  | #6412
Cand se vor lua in vizor si magazinele de cartier care comercializeaza carne, unde iti este aproape frica sa intri si vezi zeci de oameni simpli cumparand.
vali  | #6413
Pana acum nu am auzit sa se inregistreze vreun caz de intoxicatie datorat carnii sau branzei cumparate de la vanzatorii liber profesionisti;daca taranii vor mai fi oprimati din acest punct de vedere,se poate sa mai vedem din nou 1907(pentru cei care stiu ce inseamna acest an).In orice caz branza de la Sibiu sau de la basarabeni este net superioara celei care se gaseste in asa zisele magazine conforme cu nu stiu care norme.Norme care cred ca sunt impuse de alesii nostri(este castigul nostru),si nu de UE.Cat de mare este spaga pentru aceasta situatie ?Si cine o ia?Pentru ca doar populatia va plati preturi mai mari,datorita lipsei acestor produse de pe piata,ceea ce va determina o crestere a preturilor dramatica.Votati-i in continaure pe cei care nici macar la W.C.nu se gandesc la oameni,si cu atat mai putin la pensionari;asta fiindca pensiile parlamentarilor se pot compara cu cele ale oamenilor de rand ca si elefantul cu puiul.Si se mai pretind integri!
sprite  | #6414
aiurea e golaneala prefectului
sprite  | #6415
vai ce baiat destept domnu prefect
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1468 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019495 (s)

loading...