Eveniment-Social

Zeci de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns la Iași! Iată cine se poate vaccina gratis

Publicat: 15 oct. 2021
vaccin antigripal
Zeci de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns la Iași

 

13720 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Iaşi pe data de 14 octombrie 2021. Acestea reprezintă prima tranşă, urmând ca în perioada următoare să fie repartizate şi alte doze de vaccin antigripal.

În această primă etapă, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi va distribui cele 13720 de doze de vaccinuri antigripale pentru imunizarea împotriva gripei de sezon a copiilor înscriși la cabinetele medicilor de familie, a copiilor din instituțiile sociale și în măsura în care mai rămân doze din această tranșă, acestea vor fi repartizate personalului medico-sanitar din unitățile medicale.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă de sezon. Ea se derulează în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu pături, iar beneficiarii  sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, gravide, copii înscriși la cabinetele medicilor de familie, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Adauga un comentariu