International

Zeci de mii de oameni, încă blocați pe navele de croazieră

Publicat: 07 mai 2020
9

Deși pasagerii de pe toate navele de croazieră din lume au fost debarcați, echipajele acestora se află încă la bord și se întreabă de ce nu pot pleca și ei acasă.

Zeci de mii de oameni, angajați ai navelor de croazieră, se află încă la bordul acestora. Cele mai multe nave de croazieră se află în porturi, pe mare sau navigând spre portul de unde va avea loc următoarea îmbarcare, scriu jurnaliștii de la CNN.

Pentru mulți cei care lucrează în această industrie este un coșmar să se afle la bordul unor nave care au avut chiar pasageri infectați cu coronavirus.

Angajații solicită ajutor de pe navele de croazieră

Unii dintre ei sunt izolați, li s-a refuzat solicitarea de a pleca acasă, iar în anumite cazuri suportă condiții grele, fără plată salariului.

”Sper să nu fim uitați, să fim sinceri”, spune MaShawn Morton, o persoană care lucrează pentru Princess Cruises. „Se pare că nimănui nu-i pasă de ceea ce ni se întâmplă aici.”

Începând cu 5 mai, peste 57.000 de membri ai echipajului se aflau încă la bordul a 74 de nave de croazieră în și în jurul porturilor americane, potrivit Gărzii de Coastă a SUA. Multe alte sute au fost blocate pe nave din alte părți din oceanele lumii.

Adauga un comentariu