Actualitate

Zeci de oameni au murit sau au fost răniți la un meci de fotbal din Cupa Africii pe Națiuni – VIDEO

Publicat: 25 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zeci de oameni au murit sau au fost răniți la un meci de fotbal din Cupa Africii pe Națiuni - VIDEO
Zeci de persoane au murit la Cupa Africii pe Națiuni

Zeci de suporteri au fost răniți și cel puțin șase ar fi murit după ce a avut loc o busculadă în fața stadionului Olembe din Yaoundé, capitala Camerunului, la meciul țării gazdă a Cupei Națiunilor Africii împotriva Comorelor.

Victimele au fost internate la spitalul Messassi din oraș după incidentul care a avut loc în timp ce suporterii încercau să obțină acces la intrarea de sud a terenului pentru meciul din optimile de finală.

Zeci de oameni au murit sau au fost răniți la un meci de fotbal din Cupa Africii pe Națiuni

Cel puțin șase suporteri au murit, 40 au fost răniți după ce au fost zdrobiți pe stadionul Olembe din Cupa Africii pe Națiuni. Circumstanțele şi șirul evenimentelor sunt incă neclare. Nu se cunoaşte dacă busculada a avut loc înaintea sau după startul partidei.

Naseri Paul Biya, guvernatorul regiunii centrale a Camerunului, a confirmat numărul victimelor și a sugerat că numărul ar putea crește. Lucrătorii spitalului susțin că au primit cel puțin 40 de răniți care au fost implicați.

„Unii dintre răniți sunt în stare gravă, a spus Olinga Prudence, o asistentă. „Va trebui să-i evacuăm într-un spital specializat.”

Confederația Africană de Fotbal (CAF) a declarat că a avut loc un incident și că încearcă să obțină mai multe informații. „Caf investighează în prezent situația și încearcă să obțină mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat”, se arată în declarația lor.

„Suntem în comunicare constantă cu guvernul Camerun și cu comitetul de organizare local. „În această seară, președintele Caf, doctorul Patrice Motsepe, l-a trimis pe secretarul general, Véron Mosengo-Omba, să viziteze suporterii aflați în spitalul din Yaoundé.”

Africa, continentul care este măcinat de lupte

Africa este cel mai ” fierbinte” continent în ceea ce privește confruntările militare și numărul de morți. Puternic afectat de multe lupte, continentul ține prima pagină a ziarelor cu tragediile în care au murit zeci de oameni. De exemplu, în 2019 un convoi de autobuze ce transporta angajaţi la o mină de aur a fost atacat. Tragedia sângeroasă s-a soldat cu circa 40 de morţi şi 60 de răniţi. Atacul jihadist a avut loc în Burkina Faso.

Pe lângă aceste confruntări din diverse zone ale continentului, acesta se luptă și cu o depopulare. De exemplu, Libanul este polul migranților. În 2016 un alt eveniment tragic a atras atenţia presei. Vorbim despre un vapor în care se aflau 600 de migranți și care au eșuat în Grecia. Autoritățile au găsit, la acel moment, cel puţin 100 de cadavre la malul mării.

Au venit rezultatele ADN ale crimei din Moara de Vânt! Misterul se adânceşte – FOTO, VIDEO

 

Adauga un comentariu