Actualitate

Zeci de pakistanezi obligaţi de statul român să doarmă sub cerul liber la Timișoara

Publicat: 27 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zeci de pakistanezi obligaţi de statul român să doarmă sub cerul liber la Timișoara
miganți pakistanezi obligați să doarmă sub cerul liber la Timișoara

Dramă pentru zeci de cetăţeni din Afganistan şi Pakistan obligaţi de statul român să doarmă sub cerul liber, în frig la Timișoara. Zeci de pakistanezi au inoptat la poarta Centrului Regional de proceduri de cazare a solicitanţilor de azil.

În urma mediatizării cazului fără precedent, autorităţile au găsit o soluţie pentru migranţii care au aşteptat în frig să îi bage cineva în seamă.

Un migrant susţine că nu doarme de 4 zile

Un refugiat din Afganistan le-a declarat reporterilor faptul că nu se doarme de 4 zile. Paza instituţiei i-a gonit pe migranţi din zona iar aceştia nu ştiau ce să facă, susţine Rubani Khan. Migranţii, 24 la număr vin din Serbia care este o zonă galbenă COVID-19. Persoanele care vin din ţările aflate sub această culoare sunt obligaţi să stea în carantină timp de 14 zile.

Conform jurnaliştilor de la Europa Liberă, autorităţile române din Timișoara au fost incapabile să le găsească migranţilor un loc în care să stea carantinati 14 zile iar în lipsa unor paturi, aceștia au fost nevoiţi să doarmă sub cerul liber. Asta în condiţiile în care, în România noaptea temperaturile coboară uşor sub zero grade.

Instituţiile statului pasează responsabilitățile

„Nu-i treaba Prefecturii să identifice spații de carantinare, e treaba primăriei. Noi suntem mediatorii, noi punem oamenii la masă să rezolve”, a declarat prefectul de Timiș, Liliana Oneț, potrivit Europa Liberă.

„Avem în pregătire un cămin al Liceului CFR din strada Dunării, care a mai fost folosit la carantină în starea de urgență. Dacă DSP dă OK-ul, putem caza de mâine migranții”, a precizat la rândul său viceprimarul Ruben Lascău, tot pentru Radio Europa Liberă.

DSP Timiș pasează, şi ei, responsabilitatea pe alte instituţii. Conform șefului DSP, instituţia pe care o conduce nu trebuie să stabilească locațiile în care vor fi carantinate persoanele care vin din ţări cu o rata mai mare de infectare cu virusul COVID-19

„Am trimis luni o echipă pentru verificarea condițiilor de igienă de la căminul Liceului CFR amenajat de primărie pentru carantină. Mai trebuiau puși niște robineți. Dacă ne cheamă să facem verificarea finală, venim într-o oră-două”, a declarat directorul DSP Timiș pentru Europa Liberă.

În cele din urmă, situația a fost rezolvată, iar cei 24 de migranți nu vor mai dormi sub cerul liber.

”În urma numeroaselor presiuni, refugiații au fost carantinați într-o locație din Timișoara şi la noapte nu vor mai dormi pe stradă!. Vă mulțumim tuturor celor ce aţi răspuns pozitiv la solicitarea noastră. Împreună cu Salvaţi Copiii România am cumpărat şi achiziționat astăzi 60 de porții de mâncare şi apă şi măști de faţă, din donațiile voastre. În urma numeroaselor presiuni, refugiații au fost carantinati într-o locație din Timișoara şi la noapte nu vor mai dormi pe stradă! Mulţumim Romanian Naţional Council for Refugees – CNRR Şi ICAR Foundation pentru ajutor în distribuirea alimentelor! a anunțat Grupul de Inițiative Sociale LOGS.

Adauga un comentariu