National

Zeci de persoane au fost aduse la audieri după scandalul din Hunedoara

Publicat: 08 mai 2020

Poliţiştii au extins urmărirea penală pentru alte 23 de persoane cercetate pentru că ar fi luat parte la incidentele violente din ajunul Paştelui, într-un cartier din municipiul Hunedoara, în urma cărora oamenii legii care verificau respectarea ordonanţelor militare au fost atacaţi cu pietre, iar două maşini ale Poliţiei au fost avariate.

„În urma derulării anchetei penale şi a activităţilor de cercetare desfăşurate în cauză a fost extinsă urmărirea penală faţă de alte 23 de persoane, în sarcina cărora a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare publică şi distrugere”, a informat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, scrie agerpres.ro.

Cei 23 de suspecţi au fost audiaţi la sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara. În urma acestei proceduri, procurorul de caz a dispus ca un bărbat de 37 de ani să fie reţinut pentru 24 de ore. El urmează să fie prezentat instanţei de judecată, în vederea luării măsurilor legale.

„În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea stabilirii circumstanţelor în care au fost comise faptele, a identificării tuturor persoanelor implicate şi a luării de măsuri legale faţă de acestea, în funcţie de probatoriul existent”, precizează IPJ Hunedoara.

În urma anchetei derulate după incidentele din 18 aprilie au fost arestaţi preventiv, până acum, patru bărbaţi bănuiţi de comiterea faptelor de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În acest dosar au mai fost audiate 40 de persoane şi au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.200 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare în vigoare.

Pe 18 aprilie, mai multe persoane dintr-un cartier al municipiului Hunedoara i-au atacat pe poliţiştii aflaţi în zonă cu pietre şi obiecte contondente şi au avariat două maşini de poliţie, după ce forţele de ordine au legitimat un bărbat aflat sub influenţa alcoolului şi care nu avea asupra lui documentele prevăzute de ordonanţele militare.

Adauga un comentariu