National

Zeci de persoane au fost evacuate după un incendiu puternic într-un bloc din Botoșani

Publicat: 18 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zeci de persoane au fost evacuate după un incendiu puternic într-un bloc din Botoșani
Zeci de persoane au fost evacuate după un incendiu puternic într-un bloc din Botoșani

Zeci de persoane au fost evacuate în această dimineață după un incendiu puternic într-un bloc din orașul botoșănean Săveani.

Incendiul a izbucnit într-una din garsonierele imobilului, situat la etajul al treilea, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu. Incidentul s-a produs în jurul orei 6:00.

Din imobil au fost evacuate 23 persoane, dintre care 12 erau copii.

Zeci de persoane au fost evacuate după un incendiu puternic într-un bloc din Botoșani

Potrivit ISU Botoșani, în momentul declanşării incendiului în garsonieră se aflau trei copii cu vârste cuprinse între şapte şi zece ani, care au suferit atacuri de panică şi au fost duşi la spital.

„Proprietara, mama a trei băieţi de 7, 9 şi 10 ani, a aprins o lumânare în bucătărie şi a plecat de acasă, chiar dacă în locuinţă erau copiii ei. O parte dintre materialele combustibile s-au aprins de la flacăra lumânării, degajând mult fum. Cei trei copilaşi au fost scoşi din garsoniera cuprinsă de flăcări înainte de sosirea pompierilor la faţa locului şi transportaţi la spital cu atac de panică”, a declarat Dorina Lupu.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni, cu două autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, dar şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

„La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului ardeau bunurile din bucătărie, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuinţă. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

Incendiu la un apartament din Păcurari

În urmă cu câteva zile, un incendiu a izbucnit la un apartament din zona cartierului Păcurari.

În incinta apartamentului se afla o femeie, în vârstă de 65 de ani, care a fost găsită semiconştientă, căzută pe jos. Incendiul a izbucnit pe strada Păcurari, lângă Poștă, la blocul B1. La faţa locului s-a deplasat un Echipaj de Prim Ajutor, o autoutilitară cu apă şi spumă, o autoscară, un ofiţer şi opt subofiţeri de la Detaşamentul 1 de Pompieri.

Autoritățile au localizat incendiul care se manifesta la un aparat de gătit. Nu a fost necesară intervenția pompierilor cu apă, aceștia ajungând la timp și spărgând ușa și oprind o adevărată tragedie.

Proprietarei i se făcuse rău și a căzut în timp ce făcea mâncare.

 

Incendiu la fabrica Timtex Company SRL din Iași

Pe 26 mai a izbucnit un incendiu la fabrica Timtex Company SRL din Iași, un mister total. Focul a mistuit în doar câteva ore toată compania! Pompierii continuă ancheta.

Incendiul de la Timtex Company SRL rămâne sub semnul întrebării. Până în acest moment, anchetatorii nu au reușit să stabilească de la ce s-a aprins totul, dar se zvonește că ar fi existat un scurtcircuit. În tot acest timp, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au demarat verificări pentru a stabili în ce condiții lucrau angajații.

Altfel, au fost stabilite cauzele incendiului de la Romstal, din Iași. Din câte se pare, în urma anchetei, oamenii legii au stabilit că totul ar fi plecat de la câteva aparate electrice lăsate în priză.

„În urma anchetei de la fața locului s-au stabilit drept cauze probabile de producere a incendiului un scurt circuit electric și efectul termic al curentului electric”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași.

Adauga un comentariu