International

Zeci de persoane din India au murit după ce au băut alcool de contrabandă. Alte 97 sunt internate în stare gravă – GALERIE FOTO

Publicat: 28 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zeci de persoane din India au murit după ce au băut alcool de contrabandă. Alte 97 sunt internate în stare gravă - GALERIE FOTO
Oameni din circa şase sate au consumat alcool de contrabandă

Poliţia din India a anunţat joi, 28 iulie, un raport ce prevede ca cel puţin 42 de persoane au murit în vestul ţării şi alte aproape 100 au fost spitalizate încă de luni. Cauza acestei tragedii ar fi produsă de faptul că victimele au consumat alcool de contrabandă.

„Treizeci şi unu de persoane au murit după ce au consumat alcool de contrabandă la Botad. Alte aproximativ 50 de persoane au fost internate în spitale din districtul vecin Bhavnagar”, a declarat inspectorul general al poliţiei din districtul Bhavnagar, Ashok Yadav.

În India, zeci de persoane au murit după ce au consumat alcool de contrabandă

De asemenea, şi în districtul Ahmedabad s-au înregistrat 11 decese din cauza consumului de alcool de contrabandă, potrivit inspectorului general al acestui district, V. Chandrasekar. Gujarat, de unde este originar premierul Narendra Modi, este un stat în care legea interzice consumul şi vânzarea de alcool.

Conform declaraţiei inspectorului general al poliţiei Yadav, oamenii din circa şase sate au consumat acest alcool furnizat duminică, 24 iulie, de un traficant local.

„Ancheta a arătat că victimele au consumat metanol industrial, care le-a provocat moartea”, a declarat ministrul de interne al statului, Harsh Sanghavi, într-un comunicat.

De asemenea, Sanghavi a precizat că 97 de persoane au fost internate pentru tratament, dintre care două sunt în stare critică.

În acest sens,miercuri, 27 iulie, şeful poliţiei de stat a declarat, că s-au luat măsuri drastice împotriva distileriilor ilegale de alcool din Gujarat şi a arestat mai multe persoane.

Peste 40% de produse contrafăcute

De altfel, precizăm că în fața sediului Partidului Bharatiya Janata (Partidul Poporului Indian), în Delhi, al premierului Modi proteste au izbucnit după tragedie. Este menţionat faptul că sute de oameni mor în fiecare an în India, victime ale alcoolului produs în distilerii clandestine.

Conform Internaţional Spirits and Wine Association of India, din cele cinci miliarde de litri de alcool consumate anual în această ţară, circa 40% sunt produse clandestin.

Alcoolul este adesea îmbogăţit cu metanol pentru a-l face mai tare, iar dacă este ingerat, metanolul poate provoca orbire, leziuni hepatice şi moarte.

Numai anul trecut, 98 de persoane au murit în statul Punjab, din nordul Indiei, după ce au consumat alcool de contrabandă.

Iar în anul 2019, circa 150 de persoane au murit intoxicaţi cu alcool în statul Assam din nord-estul ţării, majoritatea lucrând pe plantaţiile de ceai.

Draupadi Murmu, a doua femeie preşedinte din India

Totodată, amintim că săptămâna trecută, cetăţenii din India, în mare parte din comunitățile tribale, au ieșit în stradă pentru a sărbători victoria doamnei Draupadi Murmu la alegerile prezidențiale. Oamenii din orașul natal al noului președinte ales, în inima tribală a districtului Mayurbhanj din estul statului Odisha, au început deja să sărbătorească dimineața prin distribuirea dulciurilor, bătând tobe, dansând și cântând pentru victoria ei. Draupadi Murmu aparține unuia dintre cele mai mari grupuri tribale din țară, familia Santhal.

Numirea doamnei Murmu de către BJP este lăudată chiar și de criticii partidului de guvernământ, deoarece numirea acesteia marchează reprezentarea poporului indigen al țării.

Precizăm că populația tribală a Indiei cuprinde 104 milioane de oameni, sau aproximativ 8,6% din populația totală, o cohortă care a rămas în mare parte neglijată și, în general, nu are facilități de asistență medicală și educație în satele îndepărtate.

Analiștii au spus de altfel că introducerea ei în cea mai înaltă funcție electivă din țară se va schimba puțin pentru comunitatea ei.

În ciuda acestui lucru, reprezentanți ai Poliției din India au declarat astăzi, 28 iulie, cum că 42 de persoane au murit după ce au băut alcool de contrabandă, iar alte 97 sunt internați în stare gravă.

Adauga un comentariu