Local

Zeci de persoane închise la I.P.J Iași au votat

Publicat: 06 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zeci de persoane închise la I.P.J Iași au votat
sectie de votare

La nivel de judeţ Iaşi nu s-au soldat evenimente deosebite legate de ordinea publică în contextul alegerilor parlamentare 2020. Vorbim doar de câteva sesizări care au fost făcute și care au fost verificate de oamenii legii.

Nu au fost cazuri medicale înregistrare la secţiile de votare iar până în prezent au fost semnalate 13 sesizări dintre care doar 4 nu s-au confirmat, restul urmând a fi cercetate.

Zeci de persoane închise la I.P.J Iași au votat

Conform datelor emise de autorităţile locale, un număr de 25 de persoane private de liberate din arestul I.P.J Iași au fost votat. Aceștia şi-au exprimat dorința de a vota și au solicitat urna mobilă:

În cele 8 ore de la deschiderea secțiilor de vot, nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice pe raza judeţului Iaşi

Până la acest moment, au fost înregistrate 13 sesizări cu privire la contravenții sau infracțiuni electorale. În fiecare caz, au fost demarate imediat cercetări. Până acum, 4 nu s-au confirmat, iar restul sunt în lucru.

Într-o comună din judeţul Iași s-a semnalat unei mobilizări ilegale la vot

Conform aceluiaşi comunicat, o sesizare venită dintr-o comună din Iași s-a semnalizat faptul că mai multe persoane transporta cu autoturismele oamenii la vot. Prezenţi la faţa locului, oamenii legii au constatat faptul că aspectele sesizate prin plângerea făcută nu se confirmă

Spre exemplu, polițiștii ieşeni au fost sesizați despre faptul că într-o comună din judeţ, persoane transportă, cu autoturismele, oameni la vot. În urma verificărilor, aspectele sesizate nu se confirmă.

Până în prezent nu au fost înregistrate cazuri medicale la secţiile de votare de pe raza judeţului Iaşi.

De asemenea, 25 de persoane private de libertate din Arestul I.P.J. Iaşi au solicitat şi şi-au exercitat dreptul la vot.

Vă reamintim că activitatea de continuare a propagandei electorale, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare constituie contravenţie.

Adauga un comentariu