Actualitate

Zeci de posturi au fost eliminate din Ministerul Muncii

Publicat: 29 ian. 2020

Noi restructurări în Guvernul României. Guvernul Ludovic Orban a semnat eliminarea a zeci de posturi. Ministerul Muncii a decis eliminarea a nu mai puțin de 78 de posturi din ministerul condus de Violeta Alexandru. Mai multe informații suplimentare despre schimbare au fost postate pe Facebook.

„Guvernul a aprobat reorganizarea Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Noua organigramă va avea 346 de posturi față de 424 în prezent

Guvernul a adoptat hotărârea privind organizarea și funcționarea Ministerului Muncii şi Protecției Sociale prin care numărul maxim de posturi al aparatului propriu este redus. Astfel, din totalul de 424 de posturi existente în prezent, după reorganizare vor fi păstrate 346, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Noua organigramă prevede reducerea numărului total de demnitari, de posturi alocate cabinetelor demnitarilor, dar și de posturi de conducere (de la 40 la 28).

Noua structură prevede:

Cabinete demnitari:

– 4 posturi de secretar de stat, față de 5 în prezent

– 12 posturi cabinete secretari de stat, față de 20 în prezent

– 6 posturi cabinet ministru, față de 8 în prezent

Posturi de conducere:

– 1 post secretar general adjunct, față de 2 în prezent

– 0 posturi director general, față de 5 în prezent

– 11 posturi director, față de 10 în prezent

– 16 posturi șef serviciu, față de 23 în prezent.

Prin măsurile de reorganizare aprobate de Guvern se estimează o economie anuală cu cheltuielile de personal de aproape 9 milioane de lei”, potrivit Ministerului Muncii.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu