Local

Zeci de vatmani lucrează ca mecanici necalificați în depourile CTP și sunt plătiți cu salariul minim pe economie, iar șoferii sunt obligați să intre în concediu de odihnă! Se anunță un protest masiv. „Momentan sunt prea mulți șoferi și vatmani și nu avem ce face cu ei” – FOTO

Publicat: 24 apr. 2021
tTramvaie de la depoul CTP
Din cauza lucrărilor la liniile de tramvai, mai mulți vatmani au fost puși să lucreze la depou ca mecanici necalificați, iar o parte dintre șoferi au fost obligați să își ia concediu de odihnă. Conducerea CTP consideră că sunt prea mulți vatmani și șoferi pe trasee

Conducerea Companiei de Transport Public Iași a hotărât că sunt prea mulți vatmani și șoferi de autobuz în organigramă. Din acest motiv, zeci de vatmani lucrează ca muncitori necalificați la depourile CTP, iar șoferii de autobuz au fost obligați să își ia concediu de odihnă. Luni, 26 aprilie 2021, la ora 10:00, Sindicatul Șoferilor și Angajaților din CTP Iași anunță un protest în fața Primăriei

O mare parte dintre șoferii și vatmanii de la Compania de Transport Public Iași sunt nemulțumiți de condițiile oferite la locul de muncă. Aceștia sunt obligați să își ia concediu de odihnă sau să lucreze ca mecanici necalificați. Conducerea companiei de transport consideră că sunt prea mulți șoferi și vatmani, în timp ce în municipiul Iași călătorii așteaptă câte 20 de minute un mijloc de transport în stații. Zeci de vatmani lucrează în depou ca necalificați și sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

„Momentan sunt prea mulți șoferi și vatmani și nu avem ce face cu ei. O parte dintre șoferii de autobuz au fost obligați să își ia concediu de odihnă pentru că nu au de muncă. Sunt prea mulți, elevii nu merg la școală și sunt prea multe autobuze. Au fost nevoiți să își ia câte 5 zile de concediu. Vatmanii, din cauză că se lucrează la liniile de tramvai din oraș, nu au de muncă și au fost repartizați la depourile din oraș, unde lucrează ca muncitori necalificați și sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Se lucrează la drumul Pădurii și Dancu, iar liniile sunt închise și sunt prea mulți vatmani. Din această cauză s-a ajuns aici”, a declarat Paul Păuleț, șeful Sindicatului Șoferilor și Angajaților din CTP Iași.

Vatmanii sunt disperați.

„Eu și mai mulți colegi trecem printr-o perioadă mai dificilă. Din cauza liniilor de tramvai la care se lucrează și nu s-au finalizat de reparat, ne-au dat în depou. În prezent, lucrăm ca mecanici, electricieni necalificați, deoarece suntem prea mulți vatmani și nu au ce face cu noi”, a precizat un angajat CTP.

Sindicatul CTP, împreună cu cu alte 7 sindicate, va protesta în fața Primăriei Iași

Luni, 26 aprilie 2021, șapte sindicate din municipiul Iași organizează un protest la Primăria Municipiului Iași, motivul fiind respingerea Bugetului Local 2021 în ședința Consiliului Local de joi, 22 aprilie 2021. „Luni, pe 26 aprilie 2021, vom picheta în fața primăriei. Suntem într-o situație foarte dificilă”, a mai spus Paul Păuleț, șeful Sindicatului Șoferilor și Angajaților din CTP Iași. Sindicatele ieșene au trimis o scrisoare către consilierii locali din Iași.

„Vă scriem în numele a 5.000 de angajați ai societăților și companiilor care asigură serviciile de bază ale Municipiului Iași. Am luat la cunoștință cu îngrijorare despre blocajul apărut în urma respingerii proiectului de Buget Local pe anul 2021. Din punctul nostru de vedere, această situație extremă va avea consecințe foarte grave în perioadă următoare”, se arată în scrisoarea trimisă către consilierii locali.

Călătorii se calcă în picioare în mijloacele de transport din municipiul Iași. Distanța fizică este dată uitării în autobuze și tramvaie.

Comentarii
 • Conducerea ctp_ului a angajat o gramada de frecării de menta ce lucrează la sediul ctp de la gara. Pe aia nu I vede nimeni. De aia nu se atinge nimeni, nu întra în șomaj, nu li se umbla la ore, nu sunt trimiși acasă…… Doar cei mici, de jos, plătesc amatorismul directorilor de caca. Vin cu fel de fel de idei trăsnite pentru a nu fi deranjați de viata de huzur și salariile imense sa nu le fie afectate. De ce primăria nu i schimba pe cei care conduc ctp ul?????? Ei sunt primii vinovați de corupție și nepăsare și amatorism.

 • Hihihi pai toti care au falimentat RATC, stau acuma la noua CTP pe functii de conducere cu salarii de 100 milioane pe luna. Sunt politic acolo si nu ii intereseaza de performanta, doar au falimentat RATC si nimeni, dar nimeni DNA, procuratura, Diicot nu s a intrebat cum e posibil?????
  #vatmanii au salariul minim pe ecomonie, soferii devautobuz la fel, dar DIRECTORII, dau contracre de sute mii euro pt curatenia mijloacelor de transport, cu apa de la depoul CTP, cu angajatii lor, etc si ei o duc bine

 • Au gasit solutia sa scada din cheltuieli… desfintraza trasee gen 18, 54., spre Miroslava etc..si gata treaba rezolvata…pot sta linistiti in birouri toate neamurile… aceiasi situatie si in Primarie.. parca nu demult se plangeau ca nu au soferi ,ca isi doresc sa extinda transportul metropolitan… sau cineva are mintea odihnita si mai bine sa mai privatizam pe unde putem transportul ..mai sunt niste neamuri flamande…

 • Verificați a cui este spalatoria din incinta garajului ctp,cu apa si curentul cui se spala. E o mafie incredibila.in ctp sunt cam 4 sindicate,iar liderii lor s-au facut fini,cumetri. Verificati tonele de motorina care ies duminica seara din garaj,anvelopele care se vand catre patroni de camioane. Paulet ala e o mare scarba de om,daca nu esti cu el esti impotriva lui,are cativa agarici de soferi care te indeamna sa te inscrii la el la sindicat. Hoardele alea din birourile de la gara sunt la fel de inrudite. Ne plangem ca avem o tara corupta dar fiecare angajat de aici accepta orice compromis ca sa isi castige painea

 • Domnilor de la BZI mergeți în timpul zilei în stradă și filmați cum autobuzele de pe mai toate traseele merg super aglomerate mergeți și așteptați ca timp un 44 sau 27 vă spun ei că suntem prea mulți dar ei acolo la birouri nu sunt mulți, până acum doua luni au angajat șoferi acum scolarizeaza vatmani de ce…???

 • Alo USR întrebați voi în direct că presa scrisă face nani pe domn primar pe ce criterii au fost angajați foști directori ratp la actuala ctp ???

 • Normal ca desfiinteaza trasee ca sa dea de lucru firmelor private gen Micedu Company, Farmacom Impex, Compania Micedu, firme patronate de evazionistul DINTE C-tin, cel care a fost vizitat de mascatii de la IPJ

 • Asta e SINDICAT? Niște ragalii puturoase care pupa-n kurrrrr primarul și pe hoțul de stoica care ii cântă la acordeon primarului când e mangă pe la ora 1:00 din noapte! Rusineeeee, gasca trebuie spartă,afara cu stoica și gasca de hoți !

 • Pentru cotizații la sindicate dați în medie 360 lei per an din care se întorc de Crăciun 60 lei sub formă de Vin spumos, cafea și o cutie caramele la o socoteala simplă un sindicat cu 100 persoane cotizate are un venit de 1 miliard lei pe an va-ți întrebat unde merg acești bani, ce au făcut sindicatele pentru șoferi și vatmani ??? Că avem cele mai mizere salarii din țară așa că dormiți în continuare stimați colegi dormiți, alo sindicatele vi se pare normal ca uni angajați să aibă salarii de încadrare de 3500 iar alți 2994 pe același post dar bănuiesc că aici intervin curvele care vin la șefu cu mâinile ocupate pulpă vițel, vin, caș de asta au ajuns salariile confidențiale.

 • Salariile sefilor ajung la 1 miliard pe luna…. iau bani degeaba, compania e falimentară, transportul mizerabil, muncitorii au minim pe economie, vatmanii la fel, daca spui ceva, incep mizeriile…. Dl Chirica se face ca nu vede! Un director ia de 10 ori mai mult ca un angajat, la birouri, se calcă în picioare, salariile se dau cu 1 săptămână întârziere!!!

 • Nu au ce face cu vatmanii, sunt prea multi?? Dar oare 4 directori si alti 3-4 sefi de secție care au 1 miliard pe luna, nu sunt mulți?? La birouri nu sunt multi???

 • Nu mai criticati conducerea, cineva trebuie sa ne conduca, nu avem altii mai buni ca ei, credeti ca ei dorm noaptea cand toata ziua ii critica primarul si sa fiti multumiti ca aveti un servici, aveti ce pune pe masa si totodata nu au dat pe nimeni afara ca sa ramana fara o bucata de paine. Atata stiti, numai sa criticati. puneti-va in locul lor sa vad pe unde va scoateti camasa in fata primarului care ii cearta zi de zi.

 • Bai „anonimule” auzi ce zicu sau esti redus mintal. Vum adiva altii nu avem, imi vine sa rad,!!!
  Pai sunt sute de profesionisti in IASIN, dar totul e politic, totulne ca pe vremea lu Ceasca, pile, relatii, recomandari, altfel NU esti angajat. Cine pune cuvant are grija sa nu inse bata obrazu!!!!
  Sefii falimentari de la RATC. Is sefi si la CTP, deci ce performante vreti????? Sindicatu aceeasi prieteni si cumetrii, toti o adunatura frateasca, unde ei castiga mult si restul SARACII.
  #rezistati domnilor, ca asta avem asta defilam

 • Textul ăsta îl aud de la conducere și directori de 20 ani, voi credeți că dacă vine altcineva la conducere o să o ducem mai bine, bine că aveți un loc de muncă chiar dacă noi ne facem că vă plătim, dar ce ar fi să plecați așa de probă vreo 20 ani să vedem se poate și mai rău, îmi aduc aminte de cum lucram cu 2 libere pe lună la 60 grade 12 ore pe zi ca să iei un salar decent tuvan gură de ordinari vati bătut joc de oameni și era să uit cei care vreți să vedeți cum era în comunism agajativa la ctp și veți trăi acele vremuri.

 • De ce sa spunem merci ca avem un loc de munca , anonimule” nu muncim? Ce salarii sunt la Cluj? Ai idee? Sau oriunde in tara la regiile de transport?? Poate tu esti unul dintre cei care nu au 2000 de lei , trezit la 3 dimineata, cu sâmbătă si duminica lucrate, noi nu avem sărbătoare, în timp ce conducea se plimbă? Au vacanțe de sute de euro? Pe spinarea cui? După ce au falimentar si dtp-ul normal ca va fi greu pt oricare va veni… dar sa ia de la ei, cred ca 100 le ajung, pt cat de eficient ne conduc! Salarii nu, tramvaie noi nu, piese nu, ce face conducerea?

 • Ar trebui să blocam transportul in Iasi ca sa atragem atenția celor de la București, poate asa vine un control serios, si sa vedem cat de eficienți sunt cei din conducere??? Unde sunt banii? De ce-i tine dl primar??

 • GREVA GENERALA ! SOFERI NEPLATITI CORESPUNZATOR, TIMP DE ASTEPTARE IN STATII DE PESTE 20 MIN , JEGURI DE AUTOBUZE / TRAMVAIE !

 • Da grevă da cu cine cu sindicatele astea de ling clanta pe la Gară și pun țară la cale cu domni directori cu să ne mai dea la mumu sau cu colegii care au salar de încadrare 3500 RON cu care să faci grevă…?

 • Nu aveti activitate? Infiintati trasee spre comunele limitrofe si nu numai. De mult timp se vorbeste despre ele fara sa se faca nimic, pe motiv ca nu exista personal disponibil. Acum exista.

 • Activitate ar fi, mintea le lipseste, daca ei au sute de milioane pe luna, de ce sa se gândească și la amaratul de vatman, muncitor sau la călătorul din statie??? Nu vede dl Chirica aglomerația si mizeria din tramvaie???

 • Ar trebui o mana de fier sa faca ordine acolo. Dati afara pe capete , de la Stoica , Gherca, Mihai Adrian , si alte gunoaie impreuna cu amantele lor si zecile de fini , cumetri si alte rude. Primarul jegos care isi baga degetele acolo si el dat peste bot. Facut un pic de aerisire in birouri ca pute a cocleala.

Adauga un comentariu