Razboi în Ucraina

Zelenski a convocat ședință de urgență. Ucraina riscă să rămână în beznă și frig, după atacurile asupra centralelor

Publicat: 19 oct. 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Zelenski a convocat ședință de urgență. Ucraina riscă să rămână în beznă și frig după atacurile asupra centralelor
Zelenski a convocat ședință de urgență. Ucraina riscă să rămână în beznă și frig, după atacurile asupra centralelor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a organizat întâlniri de urgenţă cu scopul de a găsi modalităţi de a preveni ameninţarea unei întreruperi de curent la nivel naţional, pe fondul unui val de atacuri ruseşti cu rachete şi bombe care au vizat infrastructura energetică a Ucrainei, relatează CNN.

Fotografiile cu Zelenski prezidând o întâlnire care discută despre criza energetică au fost postate miercuri pe canalul său oficial de Telegram. Descrierea postării precizează că Zelenski ”a discutat paşii necesari pentru a elimina consecinţele în cazul unei defecţiuni a sistemului energetic al Ucrainei” cu echipa sa.

„Lucrăm pentru a crea puncte de alimentare mobile pentru infrastructura critică a oraşelor şi satelor. Ne pregătim pentru diverse scenarii cu posibile consecinţe”, a subliniat el.

„Ucraina se va apăra Indiferent ce planifică şi face inamicul”, a adăugat liderul ucrainean.

Termocentrala Burştin din Ucraina, lovită de rachete ruseşti

O nouă lovitură a avut loc în Ucraina, iar de această dată, o rachetă rusească a lovit o centrală termoelectrică din oraşul Burştin, din vestul Ucrainei, miercuri, a comunicat guvernatorul regiunii, în cel mai recent val de atacuri ale Moscovei asupra infrastructurii critice ucrainene, anunță Reuters, potrivit Rador.

„Regiunea noastră a fost afectată astăzi de focuri de rachete. Termocentrala Burştin a fost lovită, ceea ce a cauzat un incendiu”, a afirmat Svitlana Onişciuk, guvernatorul regiunii Ivano-Frankivsk, în cadrul unei declaraţii video, online.

Svitlana Onişciuk, guvernatorul regiunii Ivano-Frankivsk, a precizat că, în urma atacului, nu a fost nimeni rănit, ci au fost doar pagume de ordin material.

Vladimir Putin a decretat legea marțială în teritoriile din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a decretat legea marțială în regiunile anexate ilegal prin așa-zisele referendumuri desfășurate în septembrie. Acestea au fost denunțate drept „o farsă” de Kiev și de comunitatea internațională.

Cele patru regiuni ucrainene anexate sunt Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. Putin a anunțat instituirea legii marțiale în cadrul ședințe Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Măsura intră în vigoare de joi, de la miezul nopții.

Conform prevederilor în vigoare, legea marțială în Rusia este introdusă prin decret prezidențial, care este imediat anunțat de posturile de radio și televiziune și publicat oficial.

Președintele trebuie să înainteze imediat textul decretului către Parlamentul rus.

Consiliul Federației are 48 de ore pentru a decide dacă aprobă decizia președintelui.

Temeiul introducerii legii marțiale este agresiunea împotriva Rusiei sau amenințarea imediată a unei agresiuni.

Comentarii
  • El vrea război pana la primavara
    Este problema lui Zelenschi si a ucrainienilor. Nu e războiul nostru ne – am saturat de nenorocirea asta de teroarea si sărăcia in care ne- a adus Ucraina. Europa se destramă spre satisfactia Rusiei. Ucrainienii nu vad ca Zelinschi este vinovat de distrugerea Ucrainei si de toti mortii si de tooot. 8 luni e prea mult pentru ajutoare de la noi . In curând se vor schimba apele pentru Ucraina in rau. Ar fi timpul im ultimul moment aceasta marioneta sa se gândească la mortii sai si la tot. Unele tari deja întorc spatele.

  • iti dai seama ca tu nu comentezi articolul, ci comenturile altora?
    iti dai seama ca esti obsedat sexual? nu exista fraza in care sa nu pui tu obscenitati.
    iti dai seama ca faci politie de idei si ca n-ai argumente? tu vezi o certitudine acolo unde este doar o posibilitate si incerci sa ne bagi pe gat ce ti se nazare. da, este posibil ca rusia sa ne atace. este o posibilitate, dar nu este deloc o certitudine cum ti se nazare tie.
    la fel de bine, este posibil ca un meteorit sa ne cada in cap. ce sa facem? sa traim in boxa? sa umblam cu un ceaun pe cap? nu, pentru ca este o posibilitate, dar nu este deloc o certitudine.

  • Așa e la război. Nu vor tratative de pace? Au atacat podul spre Odessa și acum se plâng? Nu au nevoie de tratative și suporta ! Păcat de oamenii simpli care suferă.Zelenski ,este pus special sa facă ce face.Dacă voiau rușii ii spulberat din prima. Nu știu de ce se întind. Este un joc in care sunt implicați toți!

  • Zelenski este doar un actor. Nu- l doare nicăieri de Ucraina distrusa si de toti mortii si de distrugerea noastră si a Europei, este cap de tabla care nu gandeste . Tarile au început sa – l găsească vinovjin Ucraina si nu au niciun drept al minoritatilor, obligati fiind sa vorbească doar ucraineana. Prostul prostilor asa a facut si cu Rusii din Donbas. Cum de are vila de 2 milioane euro in alta tara?

Adauga un comentariu