International

Zelenski i-a închis telefonul președintelui Macron: „Va trebui să te sun înapoi”

Publicat: 14 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zelenski i-a închis telefonul președintelui Macron Va trebui să te sun înapoi
Zelenski, întrerupt de un apel al președintelui Macron

BBC a trimis recent o echipă de jurnaliști, pentru a realiza un interviu cu președintele Ucrainei.

Publicația a notat faptul că președintele Ucrainei nu permite persoanelor care îl vizitează să intre cu telefoane mobile sau alt obiect care ar putea să îi dea de gol locația, de teamă că acesta ar putea fi ținta Rusiei.

Jurnaliștii britanici s-au întâlnit, în această dimineață, cu președintele Zelesnki, în ziua 50 a invaziei rusești. După o serie de controale de securitate extinse și o plimbare lungă pe coridoarele unei clădiri guvernamentale fortificate din capitală, escortați de gărzi înarmate, jurnaliștii au fost conduși în sala de ședințe a președintelui ucrainean.

Zelenski, întrerupt de un apel al președintelui Macron

Imediat după sosire, Volodimir Zelenski a fost întrerupt de un apel din partea președintelui francez, Emmanuel Macron. „Va trebui să te sun înapoi, sunt cu BBC”, a spus acesta. Potrivit lui Zelenski, cei doi sunt în relații de prietenie.

Interacțiunile cu premierul britanic Boris Johnson și cu președintele american Joe Biden au fost mai formale, a spus Zelenski, dar el a fost recunoscător pentru livrările de arme ale acestora. „Ei încearcă să ajute și ajută”, a spus el. „Dar avem nevoie de ele mai repede, mai repede și mai repede”.

Cea mai presantă problemă pe care Zelenski a vrut să o discute a fost aceea că țările europene continuă să plătească pentru petrolul rusesc, din care Rusia face miliarde în fiecare săptămână. Cumpărătorii „își câștigă banii din sângele altora”, a spus el.

Când interviul s-a încheiat, Zelenski a mulțumit tuturor celor din sală și a explicat că trebuie să plece. Avea multe de făcut.

Macron consideră că folosirea cuvântului ”genocid” nu ajută Ucraina

Tot astăzi, președintele Emmanuel Macron a declarat că folosirea cuvântului „genocid” împotriva lui Vladimir Putin nu este în favoarea Ucrainei și că reprezină o „escaladare verbală”, acest lucru ar putea antrena o intervenţie a Occidentului în război.

Şeful în exerciţiu al statului francez a anunţat, la postul France Bleu, că a discutat joi cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski. Zelenski a declarat miercuri că refuzul lui Macron de a denunţa un ”genocid” în Ucrana este „foarte dureros”.

Adauga un comentariu