Prima pagină » International » Zelenski semnează legea pentru recrutarea condamnaților în armată și mărește amenzile pentru cei care se sustrag de la serviciul militar
Zelenski semnează legea pentru recrutarea condamnaților în armată și mărește amenzile pentru cei care se sustrag de la serviciul militar

Zelenski semnează legea pentru recrutarea condamnaților în armată și mărește amenzile pentru cei care se sustrag de la serviciul militar

17 mai 2024, 18:41, 58 ,
în International

Volodimir Zelenski a promulgat două acte legislative care ar putea fi esențiale în ceea ce privește serviciul militar, relatează Sky News.

În primul rând, președintele ucrainean a semnat în această după-amiază o lege care permite anumitor categorii de condamnați să servească în armată.

De asemenea, a semnat o lege separată care mărește amenzile pentru cei care nu respectă regulile de mobilizare a armatei.

Ucraina încearcă să acopere un deficit de personal despre care unii analiști militari spun că reprezintă cea mai mare provocare a Kievului în fața unui inamic mult mai mare.

Recrutarea de condamnați este de așteptat să sporească efectivele doar cu aproximativ câteva mii, dintr-un posibil grup de până la 20.000 de condamnați, a declarat la începutul acestei luni David Arakhamia, deputat de rang înalt.

Infractorii condamnați pentru infracțiuni grave au interdicție

Proiectul de lege nu ar permite persoanelor condamnate pentru cele mai grave infracțiuni să se înroleze, a declarat deputatul Oleksi Honcharenko.

Persoanele condamnate pentru uciderea cu premeditare a două sau mai multe persoane, viol, violență sexuală, infracțiuni împotriva securității naționale și încălcări grave ale corupției ar rămâne excluse.

„Nu este niciun secret că resursa de mobilizare a inamicului nostru este uriașă și, prin urmare, ar trebui să folosim toate oportunitățile disponibile pentru a riposta la agresiunea armată”, se arată într-o notă atașată la proiectul de lege.

„Unii dintre acești oameni sunt cetățeni motivați și patrioți care sunt gata să se răscumpere în fața societății pe câmpul de luptă”.

Putin pune la îndoială legitimitatea lui Zelenski în lipsa alegerilor în Ucraina

Întrebat despre lipsa intenţiilor de organizare a alegerilor prezidenţiale în Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a pus la îndoială vineri legitimitatea politică a omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Reuters, transmite Agerpres.

În Ucraina este în vigoare legea marţială, ca urmare a invaziei ruse declanşate în februarie 2022. Luna aceasta, când se încheie în mod normal mandatul prezidenţial al lui Zelenski, nu vor fi organizate alegeri; Kievul şi aliaţii săi consideră că decizia de a nu organiza scrutinul este corectă în vreme de război.

Putin, reales în martie pentru un mandat de şase ani, a apreciat într-o conferinţă de presă în timpul vizitei pe care o face în China că legitimitatea lui Zelenski este pe cale să devină o problemă care trebuie rezolvată de Curtea Constituţională a Ucrainei şi de sistemul politic ucrainean.

Preşedintele rus a afirmat că această chestiune contează pentru Rusia, deoarece ar dori ca orice acord cu Ucraina pe viitor, în privinţa războiului, să fie semnat de persoana care trebuie. „Dacă se ajunge la semnare de documente, ar trebui să semnăm astfel de documente într-un domeniu atât de vital alături de autorităţile legitime”, a spus Putin.

El a fost ales preşedinte a cincea oară în urma unui scrutin pe care Statele Unite nu îl consideră liber şi corect – comentarii respinse de Rusia, reaminteşte Reuters. Incluzând mandatele de prim-ministru din 1999-2000 şi 2008-2012, el se află la putere de aproape 25 de ani.

Comentarii
  • Volkssturm-ul lui Adolf măcar era format din bătrîni inapți și copii, nu din infractori; cum sa terminat totul știm din istorie…

  • Slava Ukraina , Moarte salbaticilor din moskovia

  • Viermele criminal, sluga puroaielor JEWmerloce face slush putoarea criminala…..

  • Pentru ucraineanul de la ora 8: 47

    Ia du- te dracului cu slava ta Ucraina pe internet dezertorule.Stai ascuns in Romania pe banii romanilor si ii dai cu slava ucraina pe internet . Du-te dracului pe front in Ucraina tara ta,pe front sa spui slava ucraina.

  • Ptr laba trista de mai sus

    Mosh carnet iar la prestat(la supt plua)pe net in copeici?Izmanarule sosocar vezi daca-ti mai maresc astia pensia

  • Suka Ucraina,suka zelenski

    SUKA UCRAINA,SUKA ZELENSKI!

  • Moooie Ukrakaka si la toti malagambistii scavi ce il sustin pe Zdrelensky, criminalul……

  • Cel mai bun rus e un rus mort

  • Daca Zelenski ar fi respectat acordurile de la Minsk, nu ar fi fost razboi. Nu le-a respectat pentru ca a vrut razboi, si s-a pregatit pentru el. Fortificatiile din Donbas, asezate in trei straturi, nu au aparut din senin, peste noapte. Au fost ridicate in ani.
    Se poate spune ca a fost indemnat la razboi si ca i s-a promis ca il va castiga. Se poate spune. Dar nu l-a obligat nimeni. Singur a ales calea razboiului. Nu a intrebat vecinii daca il vor sustine in caz ca merge pe calea razboiului. El singur a decis. Atunci, trebuie sa-l si duca de unul singur. Sa nu mai ceara in stanga si in dreapta arme si bani, cand nici nu are cu ce plati.

  • mesteci kkt ruZesc Ucraina a fost recunoscuta chiar de ruZia,daca Kievul ar fi avut arme nucleare pe care le-a cedat in schimbul garantiei ca va fi protejata,asa ca suji bota cu Minsk-ul sulii

  • deci Zelica crede ca un infractor condamnat de regimul de la Kiev va deveni un aparator al acestui regim … trebe sa fii pe prafuri de muuulta vreme ca sa ajungi sa crezi tampenia asta

  • In rest Bine Anonim de la 9:58 !!! :)))

  • Suka Ucraina,suka zelenski

    SUKA UCRAINA ,SUKA ZELENSKI!

  • La rusi a mers faza cu puscariasii , nu vad de ce nu va functiona si la ucraunieni. Din partea mea sa-si franga gatul cat mai multi. Si unii si altii.

  • Daca mâine ar fi alegeri in Ucraina suge BOTA Zele cu toți ăștia care îl susțin pe el personal. Alt mandat nu mai pupa in veci si e ud la fundulet.

  • Zelenski este intr-o situatie fara iesire onorabila.
    – A candidat promitand pacea si reconcilierea, dar a acutizat razboiul cu proprii cetateni din Donbas.
    – A inchis usa negocierilor, le-a si interzis prin lege, crezand ca va castiga razboiul cu sprijin occidental. Nu-l castiga, il pierde.
    – A vandut tot ce era de valoare in Ucraina.
    – A devenit nelegitim. Mandatul sau a expirat, alegeri nu a organizat, Constitutia Ucrainei nu prevede derogari.
    Nu-l plang pe Zelenski. Are o avere in conturi off-shore si in proprietati imobiliare. O va duce foarte bine, cu conditia sa fie discret. Ma indoiesc ca va reusi. Drogatii sunt predispusi la gesturi grandilocvente.

  • Pe langă că sunt nerozi de felul lor, ucrainenii mai au și ghinionul unui președinte drogat.

  • Ptr laba trista de mai sus

    Mai ia o pauza sugaciule in copeici,iti place asa tare bota lui Zele de i-o suji pe unde apuci?😉

  • Tot ce semneaza rusii e maculatura . Nu respecta nimic.Toate statele din vecinatatea Rusiei ce nu sunt mari puteri, au fost cotropite si jefuite si au nivel de trai scazut.Nici o tara din jurul Rusiei non NATO nu va ajunge la salariul minim NET de 800 eur/luna. Doar jaf cotropire distrugeri si implantare de mafii oligarhe obediente

  • Rusii o tin cu razboiul intro veselie din1979 pana in prezent , aproape neintrerupt.

  • Zelenski si partidul lui de corupti prelungeste razboiul, ei o duc bine in razboi pe mortii si distrugerea Ucrainei ,au furat sute de milioane de euo din banii tarilor care au ajutat financiar si militar Ucraina ,tari care acum sunt in recesiune. Zelenski si acolitii lui sa multumeasca lui Putin pentru razboi ca au devenit milionarii lumii si vedete pe deasupra. Zelenski a fost platit cu saci de dolari sa faca razboiul americii contra rusiei prin intermediul ucrainei. Vila lui zelenski din Versilia cu 15 camere in zona bogatilor lumii, cumparata acum 2 ani la pretul de 4 milioane euro, zelenska arunca 1 milion dolari pentru shoping si alta vila a lui zelenski in Lucca ,2 milioane euro si alte proprietati cu acolitii din partidul lui, conturi pline , toate astea in timp de razboi pe mortii si distrugerea Ucrainei si a Ue. Isi pune masca de patriot , in realitate nu-l intereseaza de Ucraina deja vanduta si va fi toata vanduta la bucata , va ramane o colonie Daca Ucraina avea alt presedinte acest razboi provocat pentru interese mizerabile nu ar fi existat .Un prost, un tradator care trebuie sa plateasca pentru tot, el este vinovat de razboi, a provocat razboiul ,l- a vrut. Daca ii expira mandatul de presedinte trebuie organizate alegeri chiar si in timp de razboi. Pierde fotoliul de presedinte el si coruptii lui ?

  • Zombatul de la kremlin a schimbat constitutia de 3 ori in 24 ani ca sa ramana la putere si da lectii de democratie care ,,prind ” doar prin Africa.

  • Acordurile de la Minsk au fost semnate si de Germania (prin Merkel) si de Franta (prin Hollande). Si Merkel si Hollande au recunoscut public ca nu au avut de gand nicio clipa sa respecte Acordurile pe care le-au semnat. Au semnat doar ca sa dea timp Ucrainei sa se pregateasca pentru a se inarma si a porni un razboi. In 2021, Zelenski ii arata lui Blinken o harta a unui Ucraine umflate cu teritorii de la toti vecinii : rusi, bielorusi, polonezi, slovaci si romani. De la noi voiau Botasanii, Suceava si Maramuresul.

  • sa zicem ca o dau cotita si porcii lui Zele nu ma gasesc ca sa ma trimita pe front. si ma amendeaza. si ce? o sa fac prostia sa platesc amenda?

  • Mai ucraineanule nu trebuie sa te ascunzi la noi in Romania ,daca esti patriot du- te pe front in Ucraina daca iti iubesti asa tare tara. si pe zelenski.Nici macar amenda nu vrei s-o platesti? Vrei sa lupte pe front romanii, polonezii ,ungurii etc pentru tara ta ? Nu este razboiul nostru nu este treaba romanilor cu razboiul Ucrainei. Romanii sau alte tari nu vor lupta pe front in Ucraina.

  • Ptr laba trista de mai sus

    Mosh carnetel vezi ti de pensie,eti prea izmanar sa lupti ptr tara ta,da nu ptr alta,mai bine du te la soso si da i o limba n savarina😉

  • Zelenski este un ticalos care si-a nenorocit tara.

  • E drogat. Are pupilele dilatate mult peste normal.

  • Suka Ucraina ,suka zelenski

    SUKA UCRAINA, SUKA ZELENSKI!

  • Pentru ucraineanul de la ora 6: 12am

    Afara din Romania toti ucrainienii! Mai ucraineanule tu si toti ucrainienii stati aici la distractii pe banii romanilor care muncesc si scrieti toata ziua comentarii pe internet in acest ziar. Sunt pline barurile de ucrainieni care se distreaza ,beau si consuma droguri pe banii romanilor si mai aveti inca curajul sa jigniti romanii care va intretin pe munca lor . Afara spurcaciuni ucrainiene ,afara din Romania. Aici cel putin 6000 de ucrainieni barbati tineri se ascund in Romania pe banii romanilor la distractii si jignit romanii, afara din Romania orcile ucrainiene ,mars la zelenski in tara voastra pe front

  • ❤️❤️🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦❤️❤️🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🧮🧮❤️📝📝📝📝📝🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦❤️

  • 🇷🇺🐖🐖🇷🇺🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🇷🇺🐖🐖🐖🐖🐖🐖❤️❤️🐖

  • Suka Ucraina ,Suka zelenski, ia- ti pe front ucainienii din Romania

    SUUKA UCRAINA! SUKA ZELENSKI! Zelenski ia pe front din Romania 6000 de barbati tineri care stau pe banii romanilor la distractii ,droguri ,bautura, pe banii romanilorAfara porcii ucrainieni din Romania! Afara o sa va ucidem! Afara porcii ucrainieni din Romania,mars pe front in tara voastra Ucraina!SA NE CACAM TOTI ROMANII PE STEAGUL UCRAINEI! Traiasca Rusia!

  • ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

  • 🐖🐖🐖🐖🇷🇺🇷🇺🇷🇺🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🇷🇺🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🇷🇺🇷🇺🇷🇺🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖

  • Moshule iti place bota s-o suji?🤪 mai usor ca faci AVC ,nu de alta scapa lumea de-un prost!

  • ❤️❤️❤️❤️❤️🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

  • Moooooooia larga la toti pupincuristii lui MUYElensky si care ii sugeti chilotii pe aici……….

  • ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

  • 😩😩😩😩😩🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

  • 💪💪💪🇺🇦

  • 🥇🥇🥇🇺🇦🇺🇦

  • ✌️🇺🇦

  • 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🇺🇦

  • 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

    Romania ,toti romanii se caca si pisha pe steagul ucrainienilor nazisti, ne cacam si pisham pe toti ucrainienii porci ,pe zelenski si pe partidul lui zelenski. Afaraaa uxrainienii din Romania ! O sa va ucidem ! Traiasca Rusia ,traiasca Rusia ,traiasca Rusia! Afara porcii ucrainieni din Romania. Barbatii ucrainieni in Romania isi apara tara cu comentarii pe internet si ceilalti ucrainieni mor pe front . Mars pe front la aparat tara, barbati tineri stau aici in Romania la distractii pe banii romanilor , pe internet ,la distractii droguti, alcool.Afara ucrainienii din Romania !🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈Romania se caca pe steagul nazist al Ucrainei si pe zelenski si pe toti ucrainienii. ROMANIA SE CACA PE STEAGUL UCRAINEI , trauasca Rusia ,afara din Romania porcii ucrainieni!🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

  • Da. Barbatii ucrainieni care se ascund in Romania isi apara tara luptand pe internet , de plictiseala comenteaza impotriva romanilor toata ziua pe acest ziar si ceilalti ucrainieni patrioti poate raniti si nu la fel de tineri si sanatosi ca cei din Romania lupta pe front si mor. Zelenski se vede ca nu are nevoie de soldati ucrainieni pe front , daca ar avea nevoie ar cere sa fie expulzati barbatii ucrainieni din Romania si din alte tari. Ucrainienii intretinuti din banii romanilor jignesc,calomniaza romanii si Romania ?!!! Ce fel de iarba ,droguri fumeaza zelenski ? Se vede clar ca este vinovat de razboi si vrea continuarea razboiului ca sa-si pastreze scaunul de presedinte si sa nu-si piarda partidul lui de corupti. Mizerie mare. Se apropie sfarsitul dictatorului zelenski, drogurile singura lui salvare.

  • Cariciule greu mai faci o copeica sugand bota la ucraineni,da nu-i nimic cand o veni rutZul sa-ti futa nevasta si pe tine-n cwr sa vad pe unde mai scoti chilotii!

  • @Roman, mai 20, 2024 la 3:29 pm

    Nici chiar asa. De ce sa-i trimimitem pe toti la abator? Omeneste vorbind, nimeni nu trebuie pedepsit sa moara pentru drogatul de Zelenski. Deci, cei care vorbesc romaneste sa ramana. Sunt romani din Bucovina de Nord si Herta. Cei care nu vorbesc romaneste sa fie ajutati sa ajunga in Germania, Franta, Italia, Olanda, Suedia, Norvegia, sau Spania. Asa e bine si pentru ei si pentru noi.

    In ce-l priveste pe drogatul Zelenski, mandatul lui constitutional inceteaza astazi, 20 mai.

  • adica, vrei sa spui ca drogangiul o expirat? pai asta-i bine.

  • 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🇷🇺

  • ⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️🇷🇺

  • 🪠🪠🪠🪠🪠🪠🪠🪠🪠🇷🇺

  • 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

    Da,da romanii nostri din teritoriile ocupate de Ucraina nu trebuie sa lupte in Ucraina , pot sa ramana aici in Romania cu conditia sa raspecte romanii si Romania care le intinde mainile si ii ajuta sa nu moara. Daca isi mai bat joc de romani si romanii din Ucraina ca si ucrainienii pe care ii hranim , mars in Ucraina si ramai iin teritoriile romanesti ocupate de Ucraina. Vad ca este un individ roman venit la noi in Romania din ucraina ca ,,refugiat”priviti mai sus ce tine si respecta ucraina si pe zelenski si tot ziarul e plin in fiecare zi de comentariile lui impotriva noastra . Atunci du- te si tu in Ucraina daca aia e tara ta si numai esti roman si o tii cu iubirea pentru zelenski si Ucraina cand ,ar trebui sa- ti iubesti romanii si Romania🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈 daca esti cu adevarat roman din teritoriile romanesti ocupate de Ucraina. Individul asta de 2 ani numai scandaluri face pe acest ziar si trebuie dat in urmarirea politiei romane! Ca este ucrainean sau roman din teritoriile romanesti din Ucraina ,trebuie dat pe mana politiei din Romania. Deja am aflat unele date despre individ.

  • 💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩🇷🇺

  • 🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪

    Ucraineanule care comentezi toata ziua impotriva romanilor si a Rusiei in acest ziar romanesc, afara din Romania daca nu-ti place in Romania si de romanii care iti dau bani din munca lor pentru tine care nu muncesti si pentru toti ucrainienii din Romania.,indiferent ca sunt ucrainieni sau romani din teritoriile romanesti ocupate de ucraina.Du- te in Germania ca o sa te primeasca cu flori acum ii pune la munca pe toti ucrainienii . Mai ucraineanule daca urasti Rusia du- te in tara ta pe front si lupta impotriva Rusiei ,lupti pe internet,noi romanii nu avem ura impotriva Rusiei, nu ai voie sa comentezi impotriva Rusiei in acest ziar romanesc, in Ucraina ta fa ce vrei ,du-te pe front si lupta impotriva Rusiei daca urasti Rusia. Traiasca Rusia 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

  • 🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🇷🇺

  • 🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪

    🇸🇮🇸🇮🇸🇮🇸🇮Traiasca Rusia🇸🇮🇸🇮🇸🇮Din cauza ucrainienilor ,romanii trebuie sa intre pe acest site ,pe acest ziar,cu STEAGUL ROMANIEI. Este corect ce mizerabili sunt ucrainienii in Romania ? Afara ucrainienii din Romania! Mars la zelenski!

  • 🇷🇺🚾💩🪠🇷🇺🚾💩🪠🇷🇺🚾💩🪠🇷🇺🚾💩🪠🇷🇺🚾💩🪠🇷🇺🚾🚾🚾🚾💩💩💩💩🪠🪠🪠🪠🇷🇺🇷🇺

    🇺🇦🌻🌻🇺🇦✌️✌️🇺🇦🥇🥇🇺🇦💪💪🇺🇦❤️❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *