Razboi în Ucraina

Zelenski spune că Rusia va încerca în această iarnă „să distrugă” sistemul electric al Ucrainei

Publicat: 07 oct. 2023
_____ Vizualizări 12 Comentarii
Zelenski spune că Rusia va încerca în această iarnă să distrugă sistemul electric al Ucrainei
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat vineri că Rusia va încerca în această iarnă să „distrugă” sistemul electric al ţării sale, aşa cum a făcut anul trecut, când a intensificat bombardamentele masive asupra infrastructurilor esenţiale, notează Agerpres.

„În această iarnă, teroriştii ruşi vor încerca din nou să ne distrugă sistemul electric”, a declarat Zelenski în mesajul său zilnic difuzat pe reţelele sociale, adăugând că oficialii ucraineni sunt „pe deplin conştienţi de pericol”.

El a adăugat că ucrainenii se pregătesc pentru „protecţia instalaţiilor de producere şi furnizare de energie electrică şi termică, refacerea a tot ceea ce a fost avariat de atacuri”.

„Este foarte important să câştigăm în această iarnă, să depăşim toate dificultăţile şi să asigurăm protecţia poporului nostru”, a insistat Zelenski.

Iarna trecută a fost marcată de o campanie de bombardamente ruse asupra infrastructurilor ucrainene, milioane de oameni fiind nevoiţi să stea în frig şi întuneric.

Zelenski a declarat joi că a primit „acorduri clare” de la europeni pentru obţinerea de noi sisteme antiaeriene, aşa cum cere Kievul de luni de zile.

Ce promisiuni a obținut Zelenski de la partenerii europeni

Totodată, el a dat asigurări că în paralel sunt luate măsuri, cu ajutorul partenerilor, pentru consolidarea apărării aeriene şi pentru o mai mare rezilienţă a sectorului energetic ucrainean.

„Această săptămână ne-a întărit deja în mod semnificativ”, a spus Zelenski şi a menţionat câteva dintre rezultatele obţinute în discuţiile cu liderii europeni: „Germania – lucrăm cu cancelarul Olaf Scholz la transferul unei alte baterii Patriot către Ucraina. Va fi o întărire semnificativă. Italia – am discutat cu Giorgia Maloni, prim-ministrul, despre conţinutul noului pachet de securitate pentru ţara noastră. Spania – în timpul discuţiilor cu dl. Sanchez, prim-ministrul Spaniei, am convenit nu numai asupra sistemelor suplimentare de apărare antiaeriană Hawk, ci şi asupra sprijinului cu echipamente energetice. Marea Britanie – avem un acord foarte bun cu prim-ministrul Rishi Sunak privind securitatea în Marea Neagră şi în regiunea Odesa. Este important să nu pierdem timpul şi să nu pierdem oportunităţile pentru export. Ucraina trebuie să îşi menţină rolul de garant al securităţii alimentare globale şi trebuie să menţină accesul maritim la piaţa globală. Şi mulţumesc Regatului Unit pentru acest sprijin”, a menţionat Volodimir Zelenski.

„Şi, bineînţeles, mulţumesc domnului preşedinte al Franţei. Emmanuel face exact ceea ce am convenit cu el să facă pentru o mai mare securitate a Ucrainei şi a întregii Europe. Există rezultate tangibile şi noi oportunităţi pentru soldaţii noştri”, a adăugat Zelenski promiţând că va da detalii ulterior.

„Astăzi, am decis, de asemenea, cu privire la un nou pachet din partea Olandei în valoare de peste 100 de milioane de euro, iar acest pachet se concentrează pe sprijinirea sistemului nostru energetic. Vom discuta următorii paşi cu prim-ministrul Mark Rutte în viitorul apropiat”, a mai anunţat Zelenski.

Comentarii
  • Vorbește teroristul care a ordonat aruncarea conductei de gaz NordStream in aer afectând preturile la gaz a tuturor țărilor europene, el vorbește de teroriști… așa ceva… El e eroul europei care ne salvează de ruși. Merită și o icoană pe care s-o pupe lingăii. Rușii nu sunt sfinți, dar ucraineni nici atat. Se merită unii pe alții…

  • pai in borsul asta santem cu totii,cam cum crezi ca noi romanii vom scapa? ne luam tara in spate si fugim in Australia?Razboiul l-au pornit rusii ei or sa-l opreasca!

  • Lasa ca nu suntem in borsul asta toti!!!! Nu manka kakay , inainte de razboiul lui Zelinski intre Rusia si toate celelalte tari relatiile erau amicale, normale. Singurul vinovat de aceste conflicte intre tari si Rusia este ZELINSKI DEMENTUL DROGAT, a vrut razboi cu Rusia sa si- l duca pe banii ucrainei, nu este razboiul nostru, nicio tara europeana nu va intra in acest conflict oricat ar provoca exterminatul zelenski. Lui ii convine acest razboi, l- a facut Putin miliardar, toti banii tarilor care au ajutat Ucraina sunt in buzunarul lui zelinski ,a sotiei Olena miloaga aia si coruptilor din gasca lui .

  • Zelenski ia- ti din Romania ucrainienii acasa, dezertorii tai care se distreaza in Romania pe banii romanilor si porcii tai jignesc romanii!!! Exterminarea!!!!!! spune:

    Care razboi,? In partea de est in teritoriile rusesti ocupate de Ucraina este razboi .In restul tarii ucrainienii muncesc, se distreaza pline barurile,restaurantele discotecile, se plimba in toate tarile straine ,UCRAINA EXPORTA MILIOANE DE TONE CEREALE s- a lucrat bine pe camp .Care razboi ? De ce stau aici refugiatii ucrainieni pe banii romanilor daca in Ucraina ei pot trai foarte bine? Se distreaza pe banii romanilor ,se ascund toti dezertorii betivi si drogati in Romania, mai au curaj sa si jigneasca romanii si sa jefuiasca 200 case de romani. Afaraaaa ucrainienii din Romania! Sa nu vina dictatorul nazist Zelenschi in Romania!

  • Oho, sa ii vezi pe ucraineni astia prin Europa ce fac (Franta, Germania, Belgia etc) 99% din ei nu sunt usa de biserica. Astia care se plimba prin Europa liberi 99% din ei sunt infractori, mafioti si plini de bani, iar ele, femeile, niste corve care agata pe ici pe colo. E bataie mare in industrie acum. Sa le vezi ce botoxate si modificate sunt….Nu par ca au fugit de razboi, pare mai mult o afacere raspandita fara control in toata Europa 🙂 Multi bani, fara stres si controale. Razboiul pare a fi o scuza foarte buna pentru infiltrarea din tarile Europene. Fie ca vor intra sau nu in Uniunea Europeana, deja sunt aici, si nu par ca vor sa se mai intoarca. Fara vize, fara taxe, bani de la stat + afaceri necurate. Totul merge struna! Nu opriti razboiul 🙂 asta spun in capul lor.

  • O sa plece din Romania ii fugarim de- i ia dracu, ii ucidem, sa plece in tara lor , pe pamant ucrainean, am primit ungurii care au migrat in Romania ca refugiati, ne ocupa teritoriul si au pretentii la autonomie si reprezentati in coalitia de guvernare. Doar nu suntem un popor de prosti sa – i primim si pe ucrainieni la noi. Asta mai lipseste acum sa avem in coalitia de guvernare si in Parlament pe nazistii ucrainieni, fratii rusilor. Ucraina nu va fi niciodata in Europa!!!!!Cand spunem afaraaaaaaaa din Romania toti ucrainienii stim de ce spunem.

  • Rusia încearcă să distrugă Ucraina, Rusia încearcă să destabilizeze Moldova, Rusia sprijină mişcările extremiste din Europa, votcarul de serviciu îndeamnă la război civil în SUA, Lavrov stă la discuții cu Hamas. Există ceva în care să nu îşi vâre coada să sădească prăpăd şi dezbinare…?

  • Nu mai are curent sa isi incarge vibratorul sa si-l bage in coor si git, criminalul spurcat care vine sa i-o traga si tradatorului spurcat de johanis…….. Mooooieee ucraina!!!!!!!!!

  • Du -te- n pi- z-da matii porc ucrainean, ne faci voma si o sa trecem la fapte.Sa vomit pe tine orca scarboasa ca toti ucrainienii. toti sunt ca tine

  • Baga ti repede salariul in contul lui Zele ca tre sa isi ia femeisa acareturi din banii tai sclavete cu pauze intre sinapse

Adauga un comentariu