Razboi în Ucraina

Zelenski, un nou apel disperat către Occident pentru arme: „Se află în depozitele partenerilor noștri”

Publicat: 14 ian. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Zelenski un nou apel disperat către Occident pentru arme Se află în depozitele partenerilor noștri
Zelenski, un nou apel disperat către Occident pentru arme

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă că atacurile rusești asupra țintelor civile ar putea fi oprite doar dacă partenerii occidentali ai Ucrainei ar furniza armele necesare, potrivit Reuters.

„De ce este nevoie pentru asta? Acele arme care se află în depozitele partenerilor noștri și pe care soldații noștri le așteaptă atât de mult”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn, după o serie de atacuri cu rachete rusești asupra orașelor ucrainene.

„Întreaga lume știe cum să îi oprească pe cei care seamănă moarte. Le mulțumesc tuturor celor care ne ajută în acest sens!”, a adăugat el.

Cel puţin cinci morţi şi 27 de răniţi

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte 27 au fost rănite, sâmbătă, în atacul rusesc cu rachete ce a lovit un imobil de locuinţe din oraşul Dnipro din Ucraina, au anunţat autorităţile locale, conform AFP.

Amintim că Rusia a lansat sâmbătă după-amiază un al doilea val de rachete asupra Ucrainei, forţând oamenii să se adăpostească în timp ce sirenele răsunau în toată ţara, la doar câteva ore după atacurile aeriene de dimineaţă, care au lovit infrastructura critică din Kiev şi al doilea cel mai mare oraș al țării, Harkov.

Atacuri ruseşti au vizat sâmbătă infrastructurile energetice şi strategice ucrainene din Harkov (nord-est) şi Liov (vest), au declarat oficiali ucraineni.

„Au fost întreruperi de urgenţă” după două lovituri împotriva infrastructurilor, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov.

La Liov, autorităţile au avertizat cu privire la întreruperi în furnizarea de apă şi electricitate.

Explozii puternice la Melitopol

Explozii puternice s-au auzit și în Melitopol, ocupat de ruși, în regiunea Zaporijia din sud-estul Ucrainei, devreme în dimineața zilei de 14 ianuarie.

Primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, a raportat exploziile pe Telegram, citând localnicii care locuiesc în centrul orașului.

Situat în regiunea Zaporizhzhia din sud-estul Ucrainei, Melitopol este ocupat de Rusia din martie. Fedorov a raportat de mai multe ori explozii în oraș în ultimele luni.

Comentarii
Adauga un comentariu