National

Zi de doliu pentru lumea artiștilor din România! Clara Mărgineanu s-a stins din viață la 48 de ani

Publicat: 26 apr. 2020

Zi de doliu pentru lumea artiștilor din România! Poeta Clara Mărgineanu s-a stins din viață, după ce a pierdut lupta cu boala cumplită. Lacrimi și suspine pentru familia și apropiații Clarei Mărgineanu. Poeta s-a stins din viață, lăsând în urma ei un gol imens. S-a luptat cu boala până în ultima clipă, însă destinul ei a fost altul, nereușind să treacă peste această cumpănă.

În urmă cu nicio o lună, Clara Mărgineanu a fost internată la Spitalul Colțea, în stare critică. Nu s-a lăsat doborâtă nici în ultima clipă și a cerut ajutorul tuturor, având nevoie urgentă de sânge. Din nefericire, eforturile au fost în zadar, fiind prea târziu pentru cunoscuta poetă.

”Nu v-am împovărat niciodată povestindu-vă despre lupta mea cu boala, nici despre nevoi, spitale, suferință. Am încercat să vă ofer poezii, cântece, cărți. Acum, însă, sunt într-o situație limită. Am nevoie urgent de transfuzii cu sânge și aștept de câteva zile bune pe un pat de la Spitalul Colțea. Se pare că nu sunt rezerve suficiente de sânge. De aceea vă rog respectuos, vă rog omenește și creștinește, ca, în măsura în care vă stă în puteri, să donați sânge, specificând că este pentru mine. Știu că trăim vremuri cumplite. Știu că nu vă este simplu să faceți acest act de donație. Această încercare este tot ce mi-a rămas de făcut, în disperarea de a avea nevoie de transfuzii”, a fost mesajul transmis de Clara Mărgineanu.

Apropiații sunt devastați de durere

Mesajele de condoleanțe curg în lanț pe rețelele de socializare ale artistei, oamenii plângându-și durerea. ”Nu știu ce să zic, am cunoscut-o puțin și totuși, în timpul ăsta am simțit sufletul ei arzând pentru iubire, pentru Oameni. Am cunoscut-o pe Clara Mărgineanu la ziua mondială a poeziei, apoi la Seri Melancolice Eminesciene unde venea cu drag, cu sete de Eminescu, de chitară, de poezie, de oameni frumoși. Îmi vine să plâng deși am cunoscut-o atât de puțin…

Ne-am împrietenit repede, am trecut într-o fracțiune de secundă de la „dvs” la „tu” pentru că i-a plăcut să vorbim, să fim, să ne salvăm în grupuri mici, cum spunea ea deseori. Mă simt atât de neputincioasă în cuvinte… Am cunoscut-o puțin, dar ei i-am dat o cărticică de a mea de gânduri și întâlniri făcută pentru al meu suflet, o cărticică (Dependența de fluturi, i-am zis) pe care am dat-o doar catorva persoane, pentru că e prea multă confesiune acolo. I-am dat-o și ei pentru că am simțit că va înțelege… Deși am cunoscut-o putin, ne erau suficiente privirile ca să vorbim… Of! Mă simt tristă, mă simt goală în cuvinte tocmai la ea, o poezie de om.

Clara dragă, îți mulțumesc pentru că Buzz a fost pus de tine, de atâtea ori, în salvarea în grupuri mici pe care o iubeai. Îți mulțumesc pentru scurta, dar atât de intensa prietenie. Primește Lumina și pacea Lui! Of, Clara dragă…”, a fost mesajul scris de o apropiată a artistei.

Cine a fost Clara Mărgineanu

Clara Mărgineanu a fost cea care a dat viață la zeci de melodii pop, folk și rock, fiind membră a Uniunii Scriitorilor din România și om de televiziune. A publicat peste 15 volume de poezii, printre care putem enumera ”Sărmanele Duminici”, ”Pariu pe prietenie”, ”Prizonierul libertății”, ”Uși zidite”, dar și două volume de reportaje literare. De asemenea, a fost membru al Uniunii cineaștrilor din România și al Uniunii Artiștilor și Realizatorilor de Film.

Comentarii
Adauga un comentariu