Actualitate

Zi decisivă pentru Liviu Dragnea! Astăzi va afla dacă iese din închisoare – UPDATE

Publicat: 10 dec. 2019

UPDATE: În momentul în care a ieșit, Liviu Dragnea a declarat că nu poate vorbi cu presa. ”Nu pot să vorbesc, îmi pare rău!”, a spus Liviu Dragnea, la ÎCCJ.

Judecătorii au rămas însă în pronunțare, iar Înaltea Curte de Casație și Justiție urmează să stabilească dacă se va admite contestația în anulare făcută de cei din dosarul DGASPC. În cazul în care se va admite de principiu, membrii instanței vor discuta fondul contestației în anulare. În final se va adopta decizia dacă se va respinge sau admite. În ultimul caz fiind anulată decizia definitivă de condamnare, iar Liviu Dragnea va fi eliberat.

Știre inițială

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate marţi cererea depusă de Liviu Dragnea de anulare a condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită de fostul preşedinte al PSD în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Tot marţi, judecătorii vor dezbate o altă cale extraordinară de atac la care a apelat Dragnea pentru a scăpa de condamnare – recursul în casaţie, informează Agerpres.

Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse. Este vorba de Floarea Alesu – fost director al DGASPC Teleorman şi Olguţa Şefu – fost director executiv adjunct.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA. Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.loading...

Adauga un comentariu