Local

Zi decisivă pentru studentul bănuit de dubla crimă din Moara de Vânt! Ahmed Sami El Bourkadi ar putea ieși de după gratii – UPDATE

Publicat: 14 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zi decisivă pentru studentul bănuit de dubla crimă din Moara de Vânt Ahmed Sami El Bourkadi ar putea ieși de după gratii - UPDATE
Studentul bănuit de crima din Moara de Vânt va ajunge din nou în faţa judecătorilor

Studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, suspectul dublei crime din Moara de Vânt, va ajunge din nou, azi, în faţa judecătorilor. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au cerut prelungirea arestării preventive în cazul acestuia. În continuare, tânărul își susține nevinovăția.

UPDATE: Magistrații ieșeni au amânat pentru mâine, 15 februarie 2022, luarea unei decizii în ceea ce privește prelungirea arestării preventive în cazul lui Ahmen Sami el Bourkadi.

Știre inițială

Suspectul dublei crime din Moara de Vânt, studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, va ajunge azi în faţa judecătorilor. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au depus o solicitare de prelungire a arestării.

Tribunalul Iași a stabilit pentru astăzi termenul de analiză a solicitării depuse de anchetatori. Urmează a se vedea ce decizie vor lua magistrații ieșeni cu privire la starea de arest în care se află Ahmed Sami El Bourkadi. Totuși, există puține șanse ca acesta să iasă de după gratii, având în vedere că, până în acest moment, este singurul suspect din acest caz.

Studentul bănuit de crima din Moara de Vânt nu mai vrea în arest

Recent, studentul bănuit de crima din Moara de Vânt a fost audiat de anchetatorii ieşeni pentru prima oară. Conform avocatei ieșene Raluca Andrei, clientul ei a negat din nou că ar fi comis crimele. Acesta a recunoscut că a mers în vilă înaintea producerii tragediei, dar spune că nu a avut nicio treabă cu crimele. Mai mult, Ahmed Sami El Bourkadi a susținut că, după arestare, cineva i-a umblat în telefon.

Avocata Raluca Andrei a mai spus că anchetatorii l-au anunțat pe clientul ei că a fost extinsă urmărirea penală în cazul lui. „Lui i-a fost comunicat faptul că a fost extinsă urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere. Se face referire la faptul că telefoanele victimelor au dispărut și la faptul că s-a încercat incendierea vilei”, a spus avocata ieșeană.

Tot recent, anchetatorii i-au arătat lui Ahmed Sami El Bourkadi că ADN-ul său a fost identificat în vila cu pricina, alături de ADN-urile victimelor, Youssef Jniyah şi Ioana Vanesa Burlacu. De asemenea, procurorii au audiat mai mulți martori, inclusiv proprietara vilei din Moara de Vânt, cea care s-a constituit parte civilă, solicitând despăgubiri pentru distrugerile din imobil.

Multe semne de întrebare după dublul asasinat

Amintim că, la începutul lunii decembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați de rude ale tânărului student marocan Youssef Jniyah că acesta din urmă nu a revenit la Bruxelles. Anchetatorii au efectuat cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, oamenii legii au dat peste un tablou de groază: Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, erau morți în același pat.
Ulterior, oamenii legii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul bănuit de comiterea dublei crime. Acesta a fost prins în Capitala Italiei și a fost adus în Iași. El a fost arestat și, de atunci, se află după gratii. Acum, urmează ca studentul bănuit de dubla crimă din Moara de Vânt să ajungă din nou în faţa judecătorilor.


 

Adauga un comentariu