National

Zile libere pentru părinți. Iată ce măsuri se vor lua pentru vacanța de Paște

Publicat: 01 apr. 2020

În prezent Guvernul caută soluții pentru familiile care au în îngrijire copii până în vârsta de 12 ani, în contextul în se apropie vacanța de Paște iar legea permite rămânerea acasă doar în perioada în care cursurile sunt suspendate.

„Legea nu a fost gândită pentru această perioadă ci se referă la situații în care părintele trebuie să rămână acasă în perioada în care cursurile sunt suspendate. Nu avea nimeni cum să anticipeze la momentul elaborării legii că se va ajunge într-un asemenea punct. Nici noi când am elaborat normele de aplicare nu știam care e evoluția lucrurilor”, a precizat ministrul Violeta Alexandru.

„Le reamintesc părinților că legea prevede ca opțiunea de îngrijire a copillui să fie coroborată cu alte măsuri care încurajează desfășurarea activității. Dar sunt receptivă la semnalele primite, sunt conștientă că față de momentul inițierii legii, respectiv a legislației secundare lucrurile au evoluat și e necesar în continuare să asigurăm toate măsurile de protecție. Vom avea reglementarea și cadrul legal pregătit care să permită unui părinte să rămână în această perioadă acasă cu copilul”, a completat Violeta Alexandru.
Adauga un comentariu