Local

Zilele Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Astăzi, 8 noiembrie 2019, debutează Zilele Universității Tehnice Iași. Astfel, de la ora 10:00, este programată o ceremonie solemnă în Aula Magna „Carmen Sylva”. Este marcată împlinirea a 150 de ani de când Gheorghe Asachi s-a stins din viață. La moment vor participa membrii comunității academice ai universității. Sunt și invitați de la celelalte instituții de învățământ superior din Iași. De asemenea, sunt așteptați și oficiali din partea autorităților locale.

Astăzi, 8 noiembrie 2019, debutează Zilele Universității Tehnice Iași. Momentul debutează cu o ceremonie solemnă în Aula Magna „Carmen Sylva”.

„În fiecare an, sărbătoarea Politehnicii ieșene este dedicată în mod implicit ctitorului nostru, Gheorghe Asachi. În acest an însă, festivitățile îi vor fi dedicate în mod explicit, căci în data de 12 noiembrie se împlinesc 150 de ani de când Asachi a plecat dintre noi să clădească o Școală de inginerie altundeva”, a transmis rectorul Politehnicii, profesorul Dan Cașcaval.

„Zilele universității noastre vor avea două date repere majore”

Astfel, Zilele Universității Tehnice vor avea două date repere majore. Primul reper, 8 noiembrie, reprezintă deschiderea acestor festivități.

„Un eveniment care se va desfășura în Aula Magna «Carmen Sylva» a Politehnicii ieșene. Va reuni reprezentanți ai mediului academic, ai autorităților și ai partenerilor noștri tradiționali. Cu acest prilej, am ales pentru alocuțiunea mea un subiect construit în jurul unei ziceri a lui Asachi plină de înțeles, mereu actuală: «O nație care a pierdut încrederea în sine, între toate altele, este cea mai mizerabilă, pentru că a frânt bastonul pe care se putea răzima”, a mai punctat rectorul.

Al doilea reper major, 15 noiembrie, este ziua în care va fi sărbătorită performanța și experiența în Universitatea Tehnică. Astfel, în Sala «Cristea Niculescu-Otin» de la Rectorat vor fi decernate premiile cercetării pentru anul 2019.

„Vom omagia profesorii emeriți și seniori, și deopotrivă pe colegii din administrație. În mod evident, între aceste două date sunt organizate zilnic evenimente științifice și culturale”, a completat profesorul Cașcaval.

Adauga un comentariu