Magazin

„Ziua fără datorii”, te-ai întrebat când va veni și ziua în care te vei simţi liber?

Publicat: 17 nov. 2020

Ziua fărădatorii nu este o utopie, un gând care pleacă aşa cum a venit. Pentru mulţi este un rezultat al chibzuinţei, o răsplată bine meritată pentru modul în care îşi organizează bugetul, o reuşită care îi determină să zâmbească larg şi să spună „am reuşit!”. Pentru KRUK România este un mod de a-i ajuta pe cei care au datorii să-şi gestioneze eficient bugetul.

Pentru toate există un început, chiar şi pentru o zi fără datorii!

Pentru că i-a conştientizat importantă şi pentru că şi-a dorit să îi ajute real pe cei care duc greutatea datoriilor zi de zi, KRUK România a iniţiat în urmă cu 9 ani sărbătorirea unei zile speciale, „Ziua fără datorii”.

În fiecare an, „Ziua fără datorii” pune accent pe educaţia financiară. Mesajul nu se referă doar la datoriile în bani, ci şi la datoriile morale pe care oricine le are faţă de cunoscuţi.

În ideea în care KRUK România urmăreşte să aibă o contribuţie semnificativă în domeniul educaţie financiară, desfăşoară o serie de proiecte de susţinere şi educaţie financiară cu diverse organizatii nonguvernamentale,  în urma cărora mii de tineri au beneficiat de cursuri şi materiale specifice. Participând la astfel de cursuri şi având acces la informaţie relevantă, tinerii respectivi învaţa să îşi gestioneze eficient finanţele.

Reprezentanţii KRUK se implică asumat în acest proiect curajos care are ca scop educaţia financiară

De ce sunt credibili?

Răspunsul tine de experienţa acestora.  Sunt profesionişti care s-au confruntat cu foarte multe situaţii în care s-au implicat şi au reuşit să îşi ajute clienţii, sfătuindu-i inclusiv cum să economisească, să îşi gestioneze banii, să poată să îşi plătească datoriile la timp.

Dan, de exemplu, angajat al companiei KRUK, considera că plata datoriilor are o legătură importantă cu dreptul la libertate pe care orice om îl are. Acesta aduce în discuţie idei sănătoase, pe care orice persoană şi le poate  însuşi. Plecând de la faptul că toţi oamenii au dreptul la viaţă şi la libertate şi că orice drept are în spate o obligativitate a celuilalt, Dan concluzionează: „ceilalţi sunt responsabili pentru dreptul meu, la fel cum eu sunt responsabil pentru dreptul celorlalţi. Şi dacă nu îmi plătesc datoria este cam acelaşi lucru cu a nu fi un cetăţean bun”.

Mai mult, profesionistul de la KRUK considera că educaţia financiară nu trebuie să fie considerată un proces dificil şi că, la modul general, educaţia fundamentează orice domeniu, adăugând:

„Dacă nimeni nu îşi plăteşte datoriile, societatea aşa cum o ştim astăzi, COVID, NECOVID, nu mai exista”.

„Ziua fără datorii” îşi propune să conştientizeze că datoriile pe care le au unele persoane în nume propriu, dacă nu sunt plătite, influenţează negativ şi vieţile altora. În final, „Ziua fără datorii” este un o provocare inteligentă pentru toţi cei care vor să experimenteze liniştea şi bucuria de a se simţi liberi în ceea ce priveşte datoriile!

 

Adauga un comentariu