Eveniment-Social

Ziua internațională a vârstnicilor, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”

Publicat: 02 oct. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Ziua internațională a vârstnicilor la Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil
La Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” s-a desfășurat activitatea LIIS, poteci către bunici

La Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, astăzi 2 octombrie 2023 s-a desfășurat activitatea LIIS, poteci către bunici, sub coordonarea doamnei profesor Floricica Morariu, cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor, sărbătorită în fiecare an pe 1 octombrie.

Timpul trece repede. Parcă nu mai este loc de tihnă. Pășim peste toate pe repede înainte. Nu putem spune STOP!

“Îmi doresc foarte mult să îi ajut pe copii să își dezvolte recunoștința și empatia față de cei care au pus în fiecare suflet adus pe lume, sămânța cea bună, care va rodi peste ani. Este important să avem răbdare și să le construim copiilor repere valorice pornind de la noi profesorii.
Pentru LIIS, timpul se va oprit puțin și le va oferi răgaz copiilor pentru a reflecta la valori, la ceea ce ne definește ca oameni, la ceea ce ne încununează comportamentul.” – a precizat doamna profesoară Floricica Morariu, inițiatorul și coordonatorul activității.

Elevii claselor a V-a A și a VI-a C au fost încurajați să compună o scrisoare pentru o persoană dragă, bogată în ani, care se bucură de admirația lor. Foarte mulți dintre ei au ales să se adreseze în scris bunicilor, care așa cum au recunoscut sunt „cei care le fac toate mofturile”, „cei care le fac cele mai bune gogoși”, „cele mai bune plăcinte” sau „știu cele mai frumoase povești”.

“Au mărturisit că este o mare provocare pentru ei să scrie de mănă acum, când totul se poate transmite printr-un clik. Cănd i-am anunțat despre această activitate am citit bucuria pe chipurile lor, acea bucurie care ar trebui să-i învăluie în fiecare clipă.” – adaugă doamna profesoară de religie Floricica Morariu

Este nevoie să îi învățăm pe copii să vadă frumusețea în tot ce îi înconjoară, să învețe din provocările inerente ale vieții și să se bucure de prezent. Aceste trăiri se obțin doar prin exercițiu.

Scrisorile vor fi expediate de către copii cu ajutorul părinților chiar în această după amiază.

Comentarii
Adauga un comentariu