Local

Ziua Națională a României este sărbătorită la statuia Regelui Ferdinand I. Manifestări restrânse în față la Primăria Iași – LIVE VIDEO/ FOTO

Publicat: 01 dec. 2020
Ziua Națională a României este sărbătorită la statuia Regelui Ferdinand I
Manifestările de Ziua Națională a României au loc la statuia Regelui Ferdinand I de la Primăria Iași

Astăzi, 1 Decembrie 2020, vor avea loc o serie de manifestări prilejuite de Ziua Națională a României. Pandemia COVID-19 și restricțiile impuse de autorități au făcut ca manifestările să se desfășoare într-un cadru restrâns. Manifestările se vor desfășura în fața sediului de la Primăria Iași pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Ceremonia va fi mult mai scurtă față de cele cu care erau obișnuiți ieșenii

Ieșenii nu se vor mai bucura de manifestările prilejuite de Ziua Națională a României. Ziua de astăzi, 1 Decembrie 2020, va aduce o serie de evenimente organizate în cadru restrâns în fața statuii Regelui Ferdinand I de pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Manifestările vor fi restrânse, municipalitatea renunțând la organizarea paradei militare și a retragerii cu torțe. De asemenea, nu vor fi organizate târguri de Crăciun și nici spectacole.

Primăria Municipiului Iași premiază medicii aflați în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus, dar și managerii spitalelor ieșene.

Manifestări restrânse de Ziua Națională a României. Iată programul evenimentului

Primăria Iași a pregătit un eveniment restrâns de Ziua Națională a României în acest an.

„Nu putem să lăsăm neobservată Ziua Națională a României. Ea va fi, cu părere de rău, foarte săracă în evenimente. Facem apel la populație pentru a nu participa în număr mare la manifestări. Dar, ca primar al Iașului, oraș al Unirii, capitală istorică și oraș regal, sunt obligat să punctez acest moment și am obligația de a trece în revistă orice moment important din istoria sa, cu respectarea recomandărilor specialiștilor”, a spus primarul Mihai Chirica.

Manifestarea de la statuia Regelui Ferdinand I va avea loc la ora 12:00. Se va intona imnul național, urmat de un moment religios și o depunere de coroane.

„Nu va fi paradă militară, nu vor fi discursuri, nu va fi masă tradițională. În cursul serii, Primăria va organiza o scurtă manifestare la Palatul Culturii, unde va fi instalat Drapelul Național pe turn și care va fi iluminat cu reflectoare, așa cum se întâmpla an de an. Se va intona imnul de stat și atât. Nu vom organiza retragere cu torțe, nu va fi fanfară militară”, a menționat primarul Mihai Chirica.

Primăria Iași va aprinde iluminatul de sărbători de Ziua Națională. Fără târg de Crăciun în centru

Autoritatea locală a anunțat și că va aprinde iluminatul de sărbători în această seară. Nici în acest caz nu se vor organiza manifestări pe pietonalul Ștefan cel Mare și nici în Piața Unirii.

„Tot în cursul serii, vom aprinde iluminatul de sărbători împreună cu un copil, de pe o tabletă, fără a organiza vreo manifestare specifică pe pietonal. Nu-i pot opri pe ieșeni să participe la aceste evenimente, dar le spun că nu putem fi în grupuri mai mari de șase persoane. Nu vom accepta îmbulzeala, prin urmare fac apel la toți ieșenii să nu alcătuiască grupuri mari, să nu se înghesuie sau să creeze îmbulzeală, să poarte mască și să înțeleagă că pietonalul va rămâne împodobit așa până în 2021”, a mai afirmat primarul Mihai Chirica.

Municipalitatea va monta, în toate punctele de interes din oraș, 26 de brazi de Crăciun și 240 de brazi în ghivece.

„În privința iluminatului, nu există modificări importante. Aproximativ 1.500 de figurine prin care vom încerca să aducem atmosfera de sărbători în fiecare cartier din oraș. Nu vor fi organizate târguri, nu vor fi scene, nu vom avea grupuri de colindători. Dacă există cerere de la producătorii tradiționali, ne gândim ca, pe lângă cele de pe pietonal, să aducem câteva căsuțe în Piața Unirii, dar fără vânzare în interior și cu distanțarea de rigoare”, a mai menționat edilul municipiului Iași.

Adauga un comentariu