National

Ziua Prieteniei 2020. Mesaje unice pentru prieteni de suflet

Publicat: 29 iul. 2020
Ziua Prieteniei 2020. Mesaje unice pentru prieteni de suflet
Ziua Prieteniei 2020

Ziua internaţională a prieteniei este marcată în fiecare an pe data de 30 iulie. Această zi festivă a fost adoptată oficial de Organizația Națiunilor Unite în anul 2011.

Ziua Prieteniei 2020. Scopul acestei zile

Scopul acestei zile este de a transmite mesajul că prietenia între popoare, ţări, culturi şi indivizi poate inspira eforturile de pace şi poate construi punţi de legătură între comunităţi. Conceptul de prietenie a fost extins astfel dincolo de relaţiile individuale.

„Marcarea Zilei internaţionale a prieteniei este o iniţiativă care urmează propunerii făcute de UNESCO şi care a fost preluată de Adunarea Generală a ONU în 1997. Atunci, prin Rezoluţia A/RES/52/13, s-a definit cultura păcii ca un set de valori, atitudini şi comportamente care resping violenţa şi depun eforturi pentru prevenirea conflictelor prin abordarea cauzelor lor profunde, potrivit site-ului un.org. ONU invită toate statele membre să sărbătorească această zi în concordanţă cu cultura şi obiceiurile locale, naţionale sau regionale, inclusiv prin activităţi educaţionale şi de conştientizare a valorii relaţiilor de prietenie în viaţa tuturor.”, potrivit ONU.

Ce a stat la baza Zilei Internaționale a Prieteniei

Ziua internaţională a prieteniei se bazează pe recunoaşterea relevanţei şi importanţei prieteniei ca un sentiment nobil şi valoros în viaţa fiinţelor umane din întreaga lume. E ziua în care, indiferent de etnie şi de sex, se fac conexiuni şi empatii.

„La baza adoptării acestei zile a stat şi Deceniul Internaţional de promovare a unei culturi a non-violenţei şi a păcii pentru copiii lumii 2001-2010, adoptat prin Rezoluţia A/RES/53/25, din 1998, prin care Adunarea Generală a recunoscut că un prejudiciu enorm şi multă suferinţă sunt cauzate copiilor prin diferite forme de violenţă, subliniind totodată că promovarea unei culturi a păcii şi a non-violenţei ar trebui să fie transmisă copiilor prin educaţie, scrie sursa menţionată.”, conform sursei citate.

Mesaje unice pentru prieteni de suflet

Cele mai apreciate și unice mesaje pentru prietenii de suflet cu ocazia Zilei Internaționale a Prieteniei.

1. Prietenia nu e un concept, nu e o noţiune metafizică…prietenia e un curcubeu în toate culorile dragostei,e o promisiune nesfârşită,e un cadou pe care îl deschizi iarăşi şi iarăşi.

2. Prietenia nu ţine de modă, nu e ceva ce se poartă sezonul acesta, nu se cumpără şi nu se vinde – este însă cea mai bună investiţie în această viaţă!

3. Te preţuiesc pentru că îmi intri direct în inima , bâjbâind prin bezna neputinţei mele, şi scoţi la lumina doar acele mici comori ale sufletului pe care nimeni altcineva nu le-a căutat atât de departe…

4. Prieteniile sunt structurile care ne menţin atunci când lumea noastră interioară e în pericol să dispară. Şi ele transformă limitele noastre în frumoase privilegii care ne dau posibilitatea să mergem înainte prin umbra neputinţei noastre.

5. Prietenia adevărată se cunoaşte atunci când ai mai mare nevoie de cineva care să te înţeleagă,să te susţină,şi cel mai important:să poată stinge focul ce te macină pe dinăuntru cu dragostea lui imensă şi prin felul lui unic de a te alina cu cuvintele şi sfaturile potrivite,atunci simţi cum inima îţi înfloreşte ca un trandafir în urma unei calde ploi de vară.

6. Prietenul adevărat…îmi ghiceşte gândurile şi se bucura întotdeauna când mă vede. Îmi dă atenţie şi îmi dezvăluie tainele sale. Îmi oferă umărul, să mă odihnesc, şi îmi întinde o mână la nevoie. Este alături de mine la necaz, cu sufletul mereu deschis către mine. Toate astea, pentru mine, le reprezinţi doar TU!

7. Prietenia nu ţine de modă, nu e ceva ce se poartă doar sezonul acesta, nu se cumpără şi nu se vinde – este însă cea mai bună investiţie în această viaţă!

8. Să poţi zâmbi senin în zilele cu furtuna

Când soarele se ascunde şi norii se adună,

Să poţi iubi şi atunci când întâlneşti doar ura,

Şi-n inima şi-n suflet descoperi numai zgura,

Zâmbeşte şi iubeşte căci viaţa e un dar

Iar clipă nu aşteaptă şi nu se-ntoarce iar.

Adauga un comentariu