Stiri Turism

„Ziua Sfinxului” pe Platoul Bucegilor. Sute de turişti au sărbătorit la munte

Publicat: 29 nov. 2019
„Ziua Sfinxului” pe Platoul Bucegilor
„Ziua Sfinxului” pe Platoul Bucegilor

„Ziua Sfinxului” pe Platoul Bucegilor. Şi anul acesta, sute de turişti au urcat pe platoul Bucegilor pentru a sărbători “Ziua Sfinxului”. Potrivit legendei, în fiecare an, pe 28 noiembrie, razele soarelui ar forma deasupra faimoasei stânci o piramidă energetică, cu puteri miraculoase.

Spectacolul impresionant al naturii

În timp ce unii susţin că atunci când soarele a coborât sub linia orizontului, energia le-a intrat în trup, alţii spun, că n-au simţit nimic. Dar au admirat spectacolul impresionant al naturii.

Cei care cred că legenda este adevărata au pornit pe drumul către Sfinx pe un soare blând dar, în scurt timp, o ceată densă a învăluit muntele. Gândul că vor percepe fluxul energetic le-a însă putere să continue.

Când au ajuns la Sfinx, ceata s-a mai răspândit. Toţi cei porniţi în această aventură au aşteptat ca razele soarelui să formeze o piramidă energetică. Majoritatea spun că ar avea puteri miraculoase.

Turist: „A fost ceaţă, dar dintr-o dată o rază de lumină ceva inexplicabil şi fiecare crede ce vrea ..eu cred în energie pe care este inexplicabilă.”

Turist: „Acuma s-a limpezit. Pe ceata n-a fost bine deloc. Nu se vedea nimic.”

În mulţimea de lângă Sfinx s-a remarcat un domn de 70 de ani, venit din Republica Moldova.

Turist: „Am venit aici să luăm lumina pentru a ne întări. M-am simţit bine, am tras un pahar de vin pentru a mă întări.”

„Ziua Sfinxului” pe Platoul Bucegilor. Piramidă energetică în Bucegi

Anul acesta a fost primul în care oamenii nu au avut voie să atingă Sfinxul cu palmele şi să simtă în acest fel, spun ei, energia. Monumentul a fost înconjurat de un gard menit să îi ţină la distanţă pe cei care obişnuiau să se caţere pe Sfinx ori să îl scrijelească.

Turist: „În definitiv nici nu e nevoie să atingi. Dar ce trebuie? În orice caz piramida asta de lumină e foarte interesantă. E Sfinxu lui Zamolxe.”

Turist: „Uitaţi lacrimile în ochi, veniţi, veniţi şi la anul. O energie pură, o fierbinţeală aşa a corpului, am simţit piramida cum se declanşează energetic. Am simţit aici pe piatra asta. E o senzaţie unică”

Turist: „Suntem mai mulţi oameni care simţim. Unii ne-ar crede un pic nebuni, dar dacă stăm să ne gândim cei mai mari inventartori ai lumii au fost consideraţi la un moment dat nebuni.”

Fie că au simţit sau nu energia, sau au văzut piramida, cei prezenţi spun că vor să repete experienţa şi anul viitor. Oricum drumul până la Sfinx a meritat măcar pentru imaginile de poveste pe care le-au surprins şi care vor aduna multe aprecieri pe reţelele de socializare.

Adauga un comentariu