Actualitate

Ziua și schimbarea. Ludovic Orban, despre interzicerea exportului de cereale și alte produse agricole: „Interdicţia nu se referă la exporturile către ţări din Uniunea Europeană”

Publicat: 10 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ziua și schimbarea. Ludovic Orban despre interzicerea exportului de cereale și alte produse agricole Interdicţia nu se referă la exporturile către ţări din Uniunea Europeană

Premierul Ludovic Orban a declarat că suspendarea a exportului de cereale şi a altor produse agricole este permisă în ţările din Uniunea Europeană. Premierul a declarat, într-o intervenție televizată că Ministerul Agriculturii a evaluat situația stocurilor de cereale și produse derivate și a ajuns la concluzia că exporturile trebuie suspendate pentru a nu intra în criză alimentară. Restricția nu se aplică, însă, și statelor Uniunii Europene.

„Nu exportul spre ţările Uniunii Europene, vreau să fac această precizare, pentru că, din păcate, s-a transmis greşit informaţia, noi nu am interzis şi nici nu putem interzice exportul în ţări din Uniunea Europeană, suntem parte a Uniunii Europene, unde există libertate deplină de circulaţie a persoanelor, a mărfurilor, ca atare, interdicţia nu se referă la exporturile către ţări din Uniunea Europeană, ci către ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană”, a subliniat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu