Eveniment-Social

Ziua Tineretului 2021 în Dieceza de Iași. Frumosul eveniment pentru catolici va avea loc în ziua de 1 mai 2021

Publicat: 26 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ziua Tineretului 2021 în Dieceza de Iași. Frumosul eveniment pentru catolici va avea loc în ziua de 1 mai 2021
Oficiul pentru Tineri din cadrul Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață al Sfântului Scaun îndeamnă insistent ca diecezele și parohiile să contribuie la relansarea activităților adresate tinerelor generații, în condiții de siguranță sanitară. Astfel, Ziua Tineretului va avea loc în ziua de 1 mai 2021, prima sâmbătă din lună, ca în anii trecuți. Acest eveniment va avea loc în fiecare parohie din Dieceza de Iași, dobândind astfel un caracter diecezan

Ziua Tineretului 2021 în Dieceza de Iași! În urma solicitării pe care Oficiul pentru Pastorația Tineretului a adresat-o Consiliului Episcopal al Episcopiei de Iași cu privire la modul de desfășurare a Zilei Tineretului și a Sărbătorii Copiilor din anul 2021, respectivul organism a decis ca aceste evenimente să fie organizate la nivel parohial în întreaga Dieceză de Iași. Evenimentul este programat în ziua de 1 mai 2021

Oficiul pentru Tineri din cadrul Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață al Sfântului Scaun îndeamnă insistent ca diecezele și parohiile să contribuie la relansarea activităților adresate tinerelor generații, în condiții de siguranță sanitară. În urma solicitării pe care Oficiul pentru Pastorația Tineretului a adresat-o Consiliului Episcopal al Episcopiei de Iași cu privire la modul de desfășurare a Zilei Tineretului și a Sărbătorii Copiilor din anul 2021, respectivul organism a decis ca aceste evenimente să fie organizate la nivel parohial în întreaga Dieceză de Iași.

„Considerând aceste aspecte, dorim să continuăm tradiția evenimentelor adresate tinerilor și copiilor, chiar dacă măsurile impuse de pandemie determină schimbări majore în modul de organizare al acestora. Astfel, Ziua Tineretului va avea loc în ziua de 1 mai 2021, prima sâmbătă din lună, așa cum ne-am obișnuit în anii trecuți. Acest eveniment va avea loc în fiecare parohie din Dieceza de Iași, dobândind astfel un caracter diecezan”, arată oficialii Diecezei de Iași.

Tema din acest an este: „Ridică-te! Te constitui martor al celor pe care le-ai văzut” (cf. Fap 26,16).

Astfel, fiecare parohie este invitată să organizeze în ziua de 1 mai 2021 un eveniment cu și pentru tineri, cu respectarea tuturor normelor în vigoare privind combaterea pandemiei de COVID-19.

„Fiecare parohie poate să organizeze acest eveniment în modul în care consideră cel mai potrivit, venind în întâmpinarea dorinței tinerilor. Acest eveniment poate să prevadă următoarele momente: întâmpinarea tinerilor (muzică, dansuri, jocuri etc.), rugăciunea de deschidere; cateheza; discuții în grupuri mici; sărbătoare (muzică, jocuri, ateliere etc.); Sfânta Liturghie. Oficiul pentru Pastorația Tineretului pune la dispoziție mai multe resurse la următoarea adresă de Internet: www.tinericonectati.ro.

Ce mesaj a transmis, în 2020, Papa Francisc de Ziua Tinerilor

În 2020, în mesajul său, Papa Francisc le-a amintit tinerilor că verbul „a se ridica” dobândește, de asemenea, semnificația de „a învia” și le-a propus să citească pericopa Evangheliei despre învierea tânărului din Nain ca pe o invitație personală de a face pasul decisiv pentru a-l urma pe Cristos.

„Evanghelia nu spune numele acelui tânăr înviat de Isus la Nain”, remarca în mesajul său Papa Francisc.

„Acest fapt este o invitație adresată cititorului de a se identifica cu el. Isus îți vorbește ție, îmi vorbește mie, vorbește fiecăruia dintre noi și spune: «Scoală-te!». Știm bine că și noi, creștinii, cădem și că trebuie să ne ridicăm iar și iar. Numai cel care nu merge nu cade, dar acesta nici nu merge mai departe. De aceea, este necesar să primim intervenția lui Cristos și să facem un act de credință în Dumnezeu. Primul pas este a accepta să ne ridicăm”, a transmis Sfântul Părinte.

Adauga un comentariu