International

Zvonuri sau adevăr ascuns? Kim Jong-un ar fi transmis astăzi un mesaj

Publicat: 27 apr. 2020

A murit sau nu a murit Kim Jong-Un?” Iată o întrebare care face înconjurul planetei, informațiile fiind contradictorii, iar oficialii din Coreea de Nord fac tot posibilul pentru a întreține misterul și, pe de altă parte, pentru a ”spulbera” speculațiile referitoare la decesul liderului nord-coreean. Presa din Coreea de Nord a transmis, astăzi, un mesaj de mulțumire din partea dictatorului într-un buletin de știri, fără a oferi și alte mențiuni referitoare la activitățile sau starea de sănătate ale lui Kim.

”Respectatul lider suprem, Kim Jong Un, a transmis mulțumirile muncitorilor și oficialilor de pe șantierul stațiunii turistice Wonsan-Kalma”, a anunțat un redactor de știri pe postul de televiziune central coreean, potrivit informațiilor furnizate de foxnews.com. Ministrul unificării – Kim Yeon-chul – a declarat duminică (în timpul unui forum cu ușile închise la Seul), că țara sa – Coreea de Sud – are „suficientă inteligență pentru a spune cu încredere că nu există evoluții neobișnuite” în Coreeea de Nord, cu referire și la starea de sănătate a lui Kim Jong-Un.

Zvonurile sunt la ordinea zilei

Există foarte multe zvonuri referitoare la Kim Jong-Un. Unele surse media transmit, tranșant, că a murit, altele scriu că se află pe patul de moarte, în stare vegetativă, neexistând șanse ca starea lui de sănătate să se îmbunătățească. Cu toate acestea, informația conform căreia liderul Coreei de Nord ar fi încetat din viață nu a fost confirmată de vreun oficial nord-coreean, controversele persistând.

Președintele SUA, Donald Trump, a negat rapoartele cu privire la starea de sănătate a liderului de la Phenian, afirmând că acestea au fost incorecte. Însă Donald Trump nu a menționat, în fața reporterilor, dacă a luat sau nu legătura cu oficialii nord-coreeni.

Comentarii
Adauga un comentariu