Magazin

Banana va ajuta sa va lasati de fumat

Publicat: 03 aug. 2010
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Banana va ajuta sa va lasati de fumat
1

Datorită conţinutului impresionant de potasiu, bananele sunt recomandate de doctori pacienţilor care duc lipsă de acesta. O banană mare conţine 60 mg de potasiu şi numai 140 de calorii, dar este plină şi de vitamine şi minerale: vitamina A, B şi B6, acid folic, vitamina C, calciu, magneziu, fier şi zinc. Banana este printre cele mai sănătoase fructe, fiind foarte benefică pentru persoanele anemice datorită conţinutului ridicat de fier ce stimulează producerea de hemoglobine din sange. Acest fruct tropical nu are multă sare şi este perfect pentru cei ce au probleme cu presiunea arterială. Oamenii de ştiinţă merg pană la a afirma că banana reduce riscul de creştere a presiunii arteriale şi a infarctului cu pană la 40 la sută. Banana creşte capacitatea de concentrare, ajută la reluarea activităţii normale a intestinelor, calmează sistemul nervos.

Coaja, remediu impotriva intepaturilor de tantar

Ciupiturile ţanţarilor pot fi tratate cu ajutorul bananei. Inainte să mergeţi la farmacie după o cremă împotriva muşcăturilor de ţanţari, încercaţi să frecaţi locul afectat cu partea interioară a cojii de banană. Este un remediu bun pentru a reduce iritaţia şi umflarea. Cei care au negi pot folosi acelaşi tratament pentru a scăpa de ei.
Bananele îi ajută pe cei care doresc să se lase de fumat. Acest fruct conţine niveluri mari de vitamina C, A1, B6, B12, magneziu şi potasiu. Aceste vitamine ajută corpul să se refacă după efectele lipsei de nicotină.

Regleaza traficul intestinal

Banana este folosită în diete pentru reglarea traficului intestinal deoarece are o textură fină şi moale. Este singurul fruct care poate fi mancat crud fără a face rău celor suferinzi de ulcer. De asemenea, banana neutralizează aciditatea crescută şi reduce iritaţiile, căptuşind pereţii stomacului. Tot acest fruct delicios este un leac bun şi împotriva mahmurelii, mai ales dacă este dată prin mixer şi îndulcită cu miere. Această reţetă reface şi nivelul zahărului din sange.

Adauga un comentariu