Actualitate

Mama fetitei ucise ascunde un secret teribil. Crima din Iasi care a oripilat toata tara – FOTO, VIDEO

Publicat: 19 iul. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Aceasta este una dintre cele mai oribile crime comise vreodata in Romania @ Fetita in varsta de doar 9 ani a disparut fara urma dupa ce a plecat sa duca gunoiul, cadavrul acesteia fiind gasit in bucati @ Ieri, intr-o discutie cu jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI, mama fetitei ucise a lasat sa se inteleaga ca nu a spus autoritatilor chiar tot ce stia @ „Lucrurile nu s-au schimbat, eu am banuit mereu ce s-a intamplat cu Alina, dar am preferat sa tin pentru mine, nu am spus nimanui. Acum poate e prea tarziu sa mai aflu, dar niciodata sa nu spunem niciodata”, a spus mama fetitei ucise

Aceasta este una dintre cele mai oribile crime savarsite vreodata in judetul Iasi si printre putinele clasate definitiv pentru ca autorul nu a fost prins. Si, chiar daca va fi identificat in urmatoarea perioada, conform Legii penale romanesti acesta nu va raspunde deoarece au trecut mai mult de 15 de ani si faptele s-au prescris. De altfel in acest caz faptele s-au prescris in 2004. Este vorba despre celebrul „caz Alina” de la Pascani. Victima a fost Alina, o fetita de 9 ani. Fetita fusese ucisa si taiata in trei bucati dupa ce a iesit din casa sa duca gunoiul, iar de atunci nu a mai vazut-o nimeni in viata. Acum, dupa 25 de ani de la momentul in care s-au petrecut evenimentele atroce, in timpul unei discutii cu jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI, mama fetitei a facut o declaratie absolut surprinzatoare.

„Absolut nimic nu mai stiu de fata, nimeni nu a mai auzit nimic de atunci si cazul a fost uitat. Politia a inchis dosarul si ancheta in anul 2002, au trecut mai bine de zece ani de atunci si totul s-a oprit. Lucrurile nu s-au schimbat, eu am banuit mereu ce s-a intamplat cu Alina, dar am preferat sa tin pentru mine, nu am spus nimanui. Acum poate e prea tarziu sa mai aflu, dar niciodata sa nu spunem niciodata. Anchetatorii trebuiau de pe atunci sa caute in alta parte. Din cand in cand lumea ne mai intreaba, nu stim ce sa spunem. Poate voi mai auzi despre ea ceva”, a spus Cezara Lucaci, mama Alinei.

Ce cred vecinii ca s-a intamplat cu Alina

Familia Lucaci s-a mutat din blocul in care locuia inainte de 1989, la o casa aflata la distanta de aproape un km de vechiul cartier. Vecinii celor doi soti spun despre acestia ca au preferat sa se retraga dupa acel nefericit eveniment. Cartierul unde a disparut Alina este acum parca pustiu si, chiar dupa 25 de ani, oamenii mai in varsta isi amintesc groaznica poveste. „Alina a plecat atunci in sambata mare si nu a mai venit. Acum se vorbeste prin cartier ca ori a fost vanduta pentru organe, ori a fost data la o familie bogata care nu avea copii. Au fost legendele cu oasele din balastiera si asa mai departe, dar lumea vorbea mult pe vremea aceea. Mama fetei s-a recasatorit, amandoi s-au mutat intr-o casa la marginea orasului. Noi speram mereu ca se va auzi ceva de Alina, trebuie sa se afle ceva”, a spus Maria Anton, ieseanca ce locuieste pe strada Cuza Voda din Pascani.

In dupa-amiaza zilei de 24 aprilie 1989, Alina Lucaci a plecat de acasa cu galeata de gunoi si nu a mai revenit niciodata. Drumul de la blocul in care locuia fetita si pana la ghena cu gunoi era de aproximativ o suta de metri. Din spusele Cezariei Lucaci, mama fetitei, Alina a disparut pe acea portiune de drum. Spre seara, mama Alinei a mers la politia din Pascani pentru a reclama fapta si cazul a fost inregistrat ca disparitie.

Tatal fetitei suspecteaza jocurile de culise

Timp de 25 ani, anchetatorii ieseni au avut tot felul de piste in cazul Alina, dar niciuna nu s-a confirmat. De-a lungul timpului, unul dintre suspecti a fost chiar mama fetitei. Necropsia cadavrului a scos la iveala ca pe trupul copilului ucis nu a existat nicio leziune care sa ateste ca fetita s-ar fi impotrivit vreunui agresor. In plus, containerul de gunoi a fost rascolit cu migala de politisti si nu s-au gasit resturile menajere pe care Cezaria Lucaci a spus ca le-a aruncat. Mama fetitei a fost supusa la nenumarate interogatorii, insa politistii nu au reusit sa certifice ca aceasta ar fi vinovata. Tatal fetei este cel care a consolat-o pe mama Alinei in toti acesti ani. El este cel care a tinut familia in spate chiar si atunci cand membrii familiei au fost interogati ca suspecti in cazul crimei. Acesta este resemnat in toata aceasta poveste. „Dupa mine, nu o sa se mai gaseasca nimic. Daca era ceva, se gasea de atunci. Nu spun ca nu au fost urme, dar in cazul acesta s-a lucrat din toate partile foarte profesionist, ori a fost ceva lucrat pe la spate, ori o intamplare, dar nimic nu mai poate fi schimbat, noi vrem doar sa ne traim viata linistit”, a spus sotul Cezarei Lucaci.

Povestea oribilei crime

Timp de 13 zile, politistii pascaneni au facut demersuri strict pentru cautarea copilului. Acest lucru a fost suficient ca faptasul sa-si ascunda bine urmele. Primele semne ale odioasei fapte au aparut in cursul celei de-a doua luni de ancheta, cand sub o macara din orasul Roman a fost descoperit capul dezmembrat al unui copil si trunchiul acestuia. La fata locului a fost chemata si Cezaria Lucaci, care si-a recunoscut fetita. In urma expertizei medico-legale, s-a stabilit ca fetita murise la trei-patru ore dupa ce mancase, deci la putin timp dupa disparitie. Pentru ca ramasitele nu prezentau un grad avansat de putrefactie, anchetatorii au ajuns la concluzia ca, dupa dezmembrare, corpul Alinei a fost tinut intr-un loc cu temperaturi scazute. Dupa alte 48 de ore de la gasirea capului si a trunchiului, pe data de 12 mai 1989, cativa sateni din comuna Todiresti, aflata la 85 de kilometri de locul in care s-au gasit capul si trunchiul fetitei, au gasit alte parti componente dintr-un corp uman. In sacii de la Todiresti se aflau parti de la picioare si maini, antebratele si femurele, precum si muschii de pe brate. Pentru a fi siguri ca ramasitele sunt ale Alinei, politistii au amprentat mainile si le-au comparat cu urmele de pe cartile din camera fetitei. Gatul si oasele picioarelor nu au mai fost gasite.

Adauga un comentariu