Actualitate

O eleva olimpica, ucisa de iubit in Copou! Planul diabolic din spatele crimei care a cutremurat Romania! FOTO, VIDEO SOCANT

Publicat: 01 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ O eleva olimpica, ucisa de iubit in Copou @ Crima care a oripilat intreaga tara a avut in spate un plan bine pus la punct de catre adolescentul din Iasi @ Cu ganduri criminale, Eduard parea in ultimele zile mai vesel si mai relaxat ca niciodata, asta desi relatia cu eleva olimpica mergea din ce in ce mai prost @ Extrem de gelos si suspect pe fidelitatea prietenei sale, tanarul nu a mai suportat gandul ca fata pe care o iubea nu-si mai dorea sa formeze un cuplu cu el si a decis sa o invite pe Diana la o ultima intalnire, acolo unde i-a facut acel „cadou” care i-a pus capat vietii @ Familia elevei din Iasi, olimpica la Literatura romana, este in stare de soc. „Spuneti-mi ca nu e adevarat, nu se poate asa ceva cu fata mea, iubirea mea”, sunt urletele de durere ale mamei Dianei

Povestea de iubire a doi adolescenti din Iasi a avut un final tragic. Ambii, elevi in varsta de 16 ani, la licee diferite din Iasi, Eduard Perju si Elena Diana Gugulica aveau o relatie de aproape un an de zile, timp in care au mai fost si despartiti. Ultima perioada nu a fost insa una armonioasa, iar intalnirile erau din ce in ce mai rare. Cea care facea pasul inapoi era Diana, iar acest lucru nu i-a convenit deloc lui Eduard, motiv pentru care tanarul a tot insistat ca relatia sa redevina ca in timpurile bune. Dupa spusele apropiatilor, se pare ca motivul despartirii era gelozia, baiatul suspectand-o pe fata ca se vede cu altcineva.

„Mi s-a parut ca e mai vesel ca niciodata”

Cei care l-au vazut pe Eduard Perju in zilele dinaintea oribilei crime sustin ca tanarul nu parea afectat sau abatut de absolut nimic. Ba din contra, acesta parea vesel si detasat, asta chiar daca planul sau prindea tot mai mult contur. Vecinii familiei Perju au fost socati de vestea primita. Acestia au aflat cu totii de oribila crima, insa tot nu le vine sa creada ca Eduard, un baiat asa de „cuminte si respectuos”, a fost in stare sa ia viata persoanei pe care o iubea.

„M-am intalnit ieri la amiaza cu baiatul (sambata, ziua crimei – n.r.), iesise pe poarta si mergea pe drum. Se intampla in jur de ora 11:00 sau 12:00, mi-a dat buna ziua si parea foarte linistit, chiar vesel, nu parea deloc ingrijorat sau nervos pe ceva. Mie mi s-a parut ca e mai vesel ca niciodata. Nu imi vine sa cred ce s-a intamplat, el era un baiat foarte cuminte si respectuos, nu vad cum poate sa fie in stare de asemenea fapte. Eu am vazut la stiri cazul, nu credeam sa fie chiar vecinul meu, Eduard. Ei locuiesc de doi ani in aceasta casa si mai construiau una in Tomesti. Acolo au sediul firmei, parintii au o societate cu confectii metalice, fac porti din fier si automatizari pentru usi. Este o familie buna, respectuoasa si muncitoare”, povesteste o vecina a familiei Perju. Familia criminalului locuieste in satul Horpaz, iar parintii acestuia se ocupa de o mica afacere. Acestia detin o firma de confectii metalice si automatizari pentru porti si usi care are sediul in Tomesti, acolo unde isi mai construiesc un imobil. Este o familie respectata in localitate si considerata ca fiind una muncitoare, fara probleme financiare sau de comportament. 

„Se tineau de mana, dar fata se ferea sa se tina cu Eduard”

Alte persoane apropiate familiei povestesc ca i-au surprins chiar zilele trecute pe cei doi tineri. Acestia nu erau insa in toane bune. Desi se intalneau, era vizibil faptul ca Diana nu voia sa mai continue relatia, in vreme ce Eduard insista ca acest cuplu sa mearga mai departe. „Eu stau gard in gard cu ei si ii stiu foarte bine. Mi-a spus un vecin ce s-a intamplat si inca nu-mi vine sa cred. Era baiat bun, nu am ce sa-i reprosez pentru ca era politicos si se oferea la ajutor. Joia trecuta (26 februarie – n.r.) m-a luat cu masina spre oras, a spus «Hai, nea Mircea, urca sa te duc eu in oras». Era inauntru cu fata asta, eu stateam pe bancheta din spate. Se tineau de mana, dar fata se ferea sa se tina cu Eduard, tragea mana, iar el iar punea mana pe ea. Adica ea nu prea voia, dar el insista. Nu se certau, dar se cunostea ca nu sunt in regula”, a spus Mircea, vecinul familiei Perju. Eduard este elev la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” si are un frate mai mic.

Durere fara margini in familia elevei olimpice

Despre Elena Diana Gugulica se aud doar cuvinte de lauda din partea vecinilor si a apropiatilor. Atat prietenii din cartier, cat si colegii de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” spun despre tanara ca era una dintre cele mai bune eleve la invatatura si niciodata nu a facut probleme nimanui, fiind genul de persoana care se imprietenea cu toata lumea. La ultima editie, Diana a castigat locul III la Olimpiada judeteana de Limba si Literatura Romana si era pasionata de balet.

Citeste si: EXCLUSIV! Crima din dragoste in Parcul Copou. Eleva olimpica, STRANGULATA de iubit – UPDATE FOTO, VIDEO

„O fata de nota 10, eu am vazut-o crescand aici in bloc. Era atat de cuminte si silitoare incat rar mai vezi oameni ca ea. Invata foarte mult, era olimpica la romana. Mama ei este infirmiera la Spitalul de Neurochirurgie, iar tatal ei are doua job-uri ca sa-si intretina familia. Sunt toti oameni muncitori si cumsecade. Nimeni nu se gandea ca se poate ajunge aici, e mare, mare pacat ce s-a intamplat”, povesteste Elena, vecina de scara a familiei Gugulica.

Apropiatii familiei au amenajat un lacas in amintirea Dianei si au aprins cate o lumanare in scara blocului, iar in mijloc au pus o poza a fetei. Se pare ca cei doi s-au cunoscut in Horpaz, acolo de unde este si bunica fetei. Batrana este distrusa de pierderea nepoatei. „Nu pot decat sa plang, era lumina vietii mele. Am asteptat pana acum sa-i las casa mostenire, sa vina sa stea ea aici, iar eu sa ma duc in deal (la cimitir – n.r.). Acum a fost necazul asta si uite ca eu raman in casa si trebuie sa o imbrac pe ea in mireasa si sa o duc la cimitir. Fata mai cuminte si mai desteapta rar gasesti, nu il stiu pe baiat si nici nu as putea sa-l vad vreodata, prea mare necaz mi-a facut si nu stiu cat am sa mai suport chinul”, a spus bunica fetei.

I-a spus ca ii face cadou un colier, a sarutat-o, apoi a sugrumat-o

Cazul cutremurator a fost semnalat de o femeie care s-a asezat pe o banca aflata la marginea Parcului Copou. Se intampla pe 28 februarie, in jurul orei 15:30. Cadavrul era intins la poalele unui copac si avea strans la gat un colier alb din plastic (folosit la blocarea capacelor de roti pentru masina). In cateva ore, spre noaptea de sambata, politistii au aflat de la o colega a fetei ca Diana urma sa se intalneasca in acea zi cu fostul ei prieten. Aceasta a fost si cheia prinderii principalului suspect. „Principalul suspect este un minor cu care victima se afla în relatii de prietenie. Mobilul crimei a fost gelozia„, a declarat Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi.

Citeste si: ELEMENTE NOI! Drama fara margini in familia elevei din Iasi, ucisa in Parcul Copou – FOTO, VIDEO cu un PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL

Pus in fata procurorilor, Eduard a negat initial, insa cand dovezile erau tot mai evidente, acesta si-a recunoscut fapta. Baiatul o invitase pe Diana la o plimbare in Parcul Copou, nu inainte sa ia din masina tatalui sau un colier din plastic. Ajunsi intr-o zona mai retrasa din parc, Eduard i-a spus fetei ca vrea sa-i faca o surpriza si ca i-a cumparat un colier. Apoi, i-a cerut fetei sa se intoarca ca sa i-l poata pune la gat. Desi nu avea mare incredere, Diana s-a intors, a fost sarutata de Eduard, dupa care acesta i-a pus colierul la gat si a strans-o din toate puterile.

Adauga un comentariu