Actualitate

Un iesean a intrat in afaceri cu nemtii sperand ca da lovitura! Ce s-a intamplat este socant!

Publicat: 24 mai 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un iesean a intrat in afaceri cu nemtii sperand ca da lovitura Ce s-a intamplat este socant
1

@ Parea a fi unul dintre cele mai bune contracte ale firmei sale @ Cu o cifra de afaceri de cateva milioane de euro si contracte prin toate tarile Europei, firma a fost falimentata prin metode cu totul bizare @ Un afacerist local a ajuns la fundul sacului dupa ce a colaborat cu doi frati, cetateni de origine germana

Averea omului de afaceri Anatolie Botnaru s-a micsorat considerabil dupa ce una dintre principalele sale firme a ajuns in stadiul insolventei. Este vorba despre HD Transport SRL, poate cea mai importanta firma de transport marfuri pe plan din Iasi. De la o cifra de afaceri, chiar si in perioada crizei economice, de circa 8 milioane de euro anual, acum societatea a ajuns cu datorii considerabile atat catre bugetul de stat, cat si catre alte persoane juridice.

Firma este detinuta de Anatolie Botnaru, cetatean român nascut în Republica Moldova, si de doi cetateni germani, Alexander Hegelmann si Waldemar Hegelmann. Omul de afaceri din Iasi sustine ca, in urma colaborarii cu cei doi frati germani, toata afacerea s-a dus de rapa, iar acesta s-a ales si cu un prejudiciu de aproape un milion de euro. „Aceasta firma, HD Transport SRL din Iasi, a fost inchisa cu buna stiinta de ceilalti doi asociati. Acestia, Alexander si Waldemar Hegelmann, au facut in asa fel incat toti banii care mai erau in firma sa fie virati in conturile lor. Eu am ramas cu un prejudiciu de aproape 700 mii euro, plus multe alte lucruri. Acesti doi frati germani au facut in asa fel incat sa schimbe administratorul special si sa intre unul dintre ei pe acest post. Apoi, au facut tot ce au dorit in procedura de insolventa si executarea silita„, spune omul de afaceri Anatolie Botnaru.

De la zeci de milioane de euro, la executare silita

Înfiintata în urma cu sapte ani, societatea are parteneriate cu firme importante pe glob. HD Transport SRL este unul dintre cei mai importanti transportatori de marfuri si a raportat rezultate financiare pozitive de-a lungul ultimilor ani, avand contracte cu companii din Germania, Franta, Austria, Cehia, Spania si multe altele. Bunurile companiei, inclusiv utilajele si mijloacele de transport marfa, sunt scoase la vanzare prin executare silita.

Impreuna cu firmele partenere, HD Transport SRL detine un parc de peste 200 autovehicule de transport pentru toate categoriile de marfuri. Anatolie Botnaru mai spune ca cei doi frati germani au facut presiuni si pentru schimbarea lichidatorului in asa fel incat aceste bunuri sa ajunga tot in posesia germanilor. „Era o firma care functiona foarte bine, dar acum a ajuns intr-o situatie foarte urata. Pentru acei bani care trebuiau sa mi-i dea mie, au spus ca s-au facut plati pentru datorii mai vechi. Ei, fratii Hegelmann, incearca acum sa scoata tot din firma si sa lase prejudicii statului si datoriile neplatite. Exista multe bunuri care pot fi valorificate in acest scop, dar ei urmaresc schimbarea doamnei Maria Duda din pozitia de lichidator si vor sa-l puna pe Pascal, lichidatorul cu care colaboreaza ei in astfel de situatii”, mai spune Anatolie Botnaru. Pe anul fiscal 2013, firma ieseana a inregistrat o cifra de afaceri de peste 35 milioane lei si a obtinut un profit net de 420.000 lei.

Circa 90 de persoane erau angajate ale acestei firme, majoritatea fiind soferi profesionisti din Iasi. In acelasi an fiscal, HD Transport SRL din Iasi figura cu datorii de aproximativ 11,3 milioane lei, insa si cu creante de aproape 8 milioane lei. In septembrie 2014, societatea consemna restante de plata catre bugetele de stat în valoare de 158 mii  lei. Anatolie Botnaru detine 49 procente din partile sociale ale firmei, iar restul partilor sociale sunt detinute de Alexander Helgelmann si Walderman Hegelmann care detin 26, respectiv 25 de procente ale firmei.

Adauga un comentariu