National

1 an de la extrădarea din Madagascar a lui Radu Mazăre. Ce avere are acum fostul edil al Constanței

Publicat: 20 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În an de extrădare a lui Radu Mazăre din Madagascar! Ce avere are fostul primar al Cosntantei? Radu Mazăre a fost şi este o persoană controversată în mediul public. Fostul edil al Constantei s-a făcut remarcat prin excentricitatea de care a dat dovadă. De la paradele în care apărea alături de tinere focoase, până la apariţiile oficiale, în calitate de primar. Totuşi, instanţă l-a condamnat la nouă ani de închisoare, iar decizia a rămas definitivă.

1 an de la extrădarea din Madagascar a lui Radu Mazăre

Astăzi, 20 mai, s-a împlinit un an de la extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar. Fostul edil fugise în Madagascar, acolo unde are un complex turistic uriaş. DNA considera faptul că Radu Mazăre ar fi creat un prejudiciu de 114 milioane de euro. Acesta se afla sub control judiciar încă din 2014, atunci când a început să fie cercetat pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Totuşi, în 2017, acesta a fugit în Madagascar şi a cerut azil politic, dar fără succes. Autorităţile din insula au considerat că faptele de corupţie sunt evidente, mai ales datorită faptului că în acest sens exista o decizie judecătorească definitivă.

Cine este Radu Mazăre şi cum a ajuns să facă politică

Radu Mazăre este un inginer din România, şi fost membru PSD. Acesta a intrat în politică în anii 90, iar în 2000 a ajuns primar al unuia dintre cele mai mari oraşe din România. Totuşi şi-a dat demisia din funcţie în 2015. A fost implicat în multe anchete penale şi chiar s-a bănuit de legături cu lumea interlopă din Constantă. Fostul edil a absolvit, în 1986 cursurile liceului nr. 4, secţia Matematica-Fizica. Ulterior a fost student la Institutul de Marină Civilă Constanța, Specializarea Electromecanică. Totuşi, acesta nu şi-a terminat studiile decât 5 ani mai târziu.

În 2000, în urma candidaturii ca independent, a fost ales Primar al Municipiului Constanța cu 66% din sufragiile electoratului constănțean, iar în 2003 devine Președintele PSD Constanța. În 2004 candidează pentru un nou mandat la Primăria Municipiului Constanța, la alegerile locale din 6 iunie 2004, câștigând alegerile din primul scrutin. În 2008 candidează pentru a treia oară la Primăria Municipiului Constanța, câștigând un nou mandat cu 69% din voturi (participarea la vot a fost sub 40%). În 2012 candidează pentru a patra oară la Primăria Municipiului Constanța.

Cât de mare este averea edilului Radu Mazăre! Teren în Madagascar şi un adevărat palat în Constantă

Presa vremii a dezvăluit faptul că Radu Mazăre a achiziţionat, încă din 2012, un teren de doau hectare în Madagascar. Terenul a fost luat în concesiune de la un trib malgaş pe o perioadă de 99 de ani. Legea din insula prevede faptul că niciun străin nu poate deţine teren în Madagascar. În insulă are un resort cu 16 bungalowuri, toate cu vedere spectaculoasă la Oceanul Indian. Cei aproape 300.000 de euro pentru ridicarea complexului au fost asiguraţi de un investitor. Edilul explica faptul că pentru teren a plătit 1 euro per metru pătrat.

Pe lângă terenul din Madagascar, Radu Mazăre mai are şi un apartament în Bucureşti și o şalupă.Totuşi, casa din Constantă nu apare în ultimă declaraţie de a avere a fostului edil. Radu Mazăre mai deţine, conform ultimei declaraţii de avere, o şalupă şi o remorcă pentru transportul acesteia.

El are însă 287.000 de euro cash şi un card de debit cu 5.000 de euro la City Bank, plus alte două carduri de credit, la City Bank şi la Banca Transilvania, dar fără cash colateral.

Conform declarației de avere, Radu Mazăre este acţionar sau asociat şi are împrumuturi la mai multe societăţi comerciale: SC Sigma Trading SA Constanţa, SC Ideea Contrast SRL Constanţa, SC Comtext SA Constanţa, SC Xenoti SRL Constanţa, SC Conpress Group SRL Constanţa şi SC Royal Distribution Services SRL.

De asemenea, are şi un împrumut de 600.000 de euro acordat unei persoane fizice – Ioanis Poulos Skantzikas.

Cu exactitate, nu se ştie exact cât de mare e averea lui Radu Mazăre, dar unele surse susţin că este considerabilă. În aceste momente, fostul edil se afla în închisoare.

Adauga un comentariu