11 beneficii incredibile ale bicarbonatului de sodiu

11 beneficii incredibile ale bicarbonatului de sodiu

12 apr. 2021, 17:04
BZI.ro, în Sanatate

Bicarbonatul de sodiu este un element esențial în multe case, folosit pentru gatit și curățare. Dar este foarte probabil să nu profitați de toate beneficiile pe care vi le poate oferi aceasta pulbere alba. Știați, de exemplu, că există o gamă întreagă de utilizări medicale pentru bicarbonatul de sodiu, care poate fi folosit pentru a îndepărta o așchie de pe deget sau chiar pentru a vă spăla dinții?

La fel ca peroxidul de hidrogen, bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai ieftine și mai sigure produse de sănătate. Deci, este o idee bună să vă informați cu privire la numeroasele utilizări ale acestuia.

11 utilizări medicale pentru bicarbonat de sodiu

Vei fi uimit de câte remedii poți prepara dacă ai la îndemână un pachet de bicarbonat de sodiu.

Ulcer

Bicarbonatul de sodiu neutralizează imediat acidul din stomac. Doza este de obicei de una până la două lingurițe într-un pahar cu apă.

Metoda de extragere așchiilor

Se toarnă o lingură de bicarbonat de sodiu într-un pahar mic de apă, apoi se înmoaie zona de două ori pe zi. Cele mai multe așchii vor ieși singure după câteva zile de la folosirea acestui tratament.

Remediu pentru arsuri solare

Imbaierea în apa călduță in care ați adăugat o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu vă va oferi o stare de bine. Pentru mai multe beneficii, permiteți pielii să se usuce de la sine dupa ieșirea din cada. Mai degrabă decât să ștergeți excesul de bicarbonat de sodiu. De asemenea, puteți înmuia o compresă rece într-un amestec de bicarbonat de sodiu și apă și o puteți aplica direct pe arsurile solare.

Deodorant

Dacă vrei să eviți parabenii și aluminiul găsit în multe deodorante și antiperspirante, încearcă să amesteci apa cu un vârf de bicarbonat de sodiu. Această pastă simplă este un deodorant natural și eficient.

Performanță sportivă îmbunătățită

Alergătorii pe distanțe lungi au practicat mult timp ceea ce este cunoscut sub numele de „dopaj cu bicarbonat” – sau luarea de capsule de bicarbonat de sodiu – înainte de curse, pentru a-și îmbunătăți performanța. O metodă care aparent funcționează ca cea a supraîncărcării cu carbohidrați.

Pasta pentru îngrijirea dinților și a gingiilor

Pentru a obține o pastă incredibil de eficientă pentru îngrijirea dinților și a gingiilor, amestecați șase părți bicarbonat de sodiu într-o parte de sare de mare. Amestecați acest amestec într-un blender timp de 30 de secunde, apoi turnați-l într-un recipient.

Udați vârful degetului arătător și așezați o mică cantitate de amestec pe gingii. Frecați preparatul pe dinți și pe gingii începând cu gingia exterioară superioară, apoi cu gingia interioară, urmată de gingia exterioară inferioară și apoi de gingia interioară inferioară. Scuipati excesul. După 15 minute, clătiți-vă gura. Acest amestec este incredibil de eficient pentru uciderea bacteriilor.

Muscaturi de insecte

Aplicați o pastă de bicarbonat de sodiu și apă pe mușcăturile de insecte pentru a calma mâncărimile. De asemenea, puteți freca pur și simplu pudra uscată direct pe piele. Acest amestec este, de asemenea, eficient în ameliorarea mâncărimilor cauzate de eczeme și urzici.

Albirea dintilor

Pentru a vă albi dinții în mod natural, zdrobiți o căpșună coaptă și amestecați-o cu 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu. Răspândiți acest amestec pe dinți și lăsați-l să acționeze 5 minute. Apoi spală-te pe dinți și clătește. Această metodă nu trebuie utilizată mai mult de o dată pe săptămână deoarece utilizarea excesivă poate deteriora smalțul dinților.

Baie la picioare

Adăugați trei linguri de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă fierbinte pentru o baie de picioare revigorantă.

Exfoliant pentru față și corp

De asemenea, puteți pregăti un exfoliant pentru față și corp. Amestecând trei părți bicarbonat de sodiu cu o parte de apă. Este natural, ieftin și suficient de blând pentru a fi folosit în fiecare zi.

Detoxifiere și relaxare

Bicarbonatul de sodiu și cidrul de mere fac o combinatie minunată relaxantă pentru ameliorarea durerii și detoxifiere. Și in plus curăță cada și țevile, ca bonus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *