Mama si copilul

13 alimente de evitat in perioada alaptarii

Publicat: 29 mart. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
13 alimente de evitat in perioada alaptarii
7

Alimentatia este foarte importanta in perioada alaptarii, pentru ca tot ceea ce mananci ajunge la bebelus, iar acesta poate reactiona negativ la unele produse. Iata cateva alimente de evitat in perioada alaptarii:

1. Mustarul si alte condimente
Dupa ce mananci alimente condimentate, bebelusul devine agitat, plange sau vrea sa fie alaptat mai des.

2. Varza, broccoli, lintea, fasolea si mazarea
Ar putea fermenta si accentua colicile copilului.

3. Cafeaua, ceaiul negru, cola si cacaua
Toate contin cafeina, iar aceasta trece in proportie destul de mare in lapte si-l poate influenta pe micut, facand-ul mai agitat ca de obicei, mai iritabil, impedicandu-l sa se odihenasca si sa manance bine. Daca bei doar o cescuta de cafea cofeinizata, nu-i faci rau, dar ar fi ideal s-o bei doar decofeinizata.

Plante care influenteaza cantitatea si calitatea laptelui 

4. Alcoolul
Se transmite bebelusului prin alaptarea si este extrem de daunator.

5. Apa minerala si sucurile carbogazoase
Tot pe lista alimentelor interzise sunt prajelile, grasimile animale, mezelurile, afumaturile, si conservantii. De asemenea, tigarile sunt extreme de nocive. Nicotina trece prin lapte si ajunge in corpul bebelusului.

Fumatul a peste 20 de tigari pe zi scade cantitatea de lapte, iar copilului ii provoaca varsaturi, diaree si cresterea frecventei cardiace. Fumatul pasiv este si el extrem de daunator pentru bebelusi: creste riscul de moarte subita, de infectii pulmonare si de colici.

Adauga un comentariu