Local

145 de ani de tradiții pentru Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” din Iași – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 11 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
145 de ani de tradiții pentru Brigada 15 Mecanizată Podu Înalt din Iași - GALERIE FOTO VIDEO
Brigada 15 Mecanizată a organizat marți, 11 ianuarie, începând cu ora 11.00, o ceremonie militară, ce se va desfășura la sediul unității ieșene din bulevardul Carol I, nr. 55

La data de 1 ianuarie 2022, Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” din Iași a aniversat 145 de ani de la înființare. Marea unitate din dealul Copoului continuă tradițiile de luptă ale Regimentului 15 Dorobanți, unitate ce a luat ființă la 1 ianuarie 1877. În existenţa sa, Regimentul 15 a luat parte la toate cele trei războaie importante, de care a depins însăşi existenţa României.

Cu acest prilej, Brigada 15 Mecanizată a organizat marți, 11 ianuarie, începând cu ora 11.00, o ceremonie militară, ce se va desfășura la sediul unității ieșene din bulevardul Carol I, nr. 55.

La eveniment vor participa locţiitorul pentru operații și instrucție al şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Gheorghiță Vlad, reprezentanți ai autorităților locale, comandanți de mari unități și unități ale Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți ai structurilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, militari activi din toate structurile brigăzii, precum și foști comandanți care au condus de-a lungul timpului unitatea.

De asemenea, imediat după încheierea ceremoniei de la Palatul Oștirii, la Cercul Militar din Iași va avea loc, începând cu ora 12.10, expoziția intitulată ,,De la Regimentul 15 Dorobanți la Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”- 145 de ani de luptă și veghe în serviciul Țării”.

Adauga un comentariu