Actualitate

15 infectări la mia de locuitori într-o localitate din Dolj. Autoritățile menționează că nu este necesară carantinarea

Publicat: 28 oct. 2020
Reprezentanții prefecturii Dolj nu impun carantinarea unei localități chiar daca sunt 15 cazuri la mia de locuitori
Sediul Prefecturii județului Dolj

În localitatea Dioşti a judeţului Dolj, reprezentanţii nu doresc să impună carantinarea, chiar dacă rata de incidenta a numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus este de 15 la mia de locuitori.

Rata de infectare este considerată record în localitatea Dioști, din județul Dolj, unde au fost înregistrate mai mult de 15 îmbolnăviri la o mie de locuitori.

Autoritățile au decis totuşi să aplice o serie de restricţii în criza coronavirusului. Comitetul pentru Situații de Urgență Dolj a hotărât faptul că, începând de astăzi, 28 octombrie 2020, purtarea măștii de protecţie să fie obligatorie în toate spațiile publice deschise şi închise, iar în ceea ce priveşte situaţia unităţilor de alimentaţie publică, cluburile și sălile de jocuri de noroc să fie închise pentru două săptămâni.

Totodată, au fost restricţionate spectacolele și evenimentele culturale din localitate.

Chiar dacă numărul de infectări este îngrijorător de mare, reprezentanții Prefecturii Judeţului susţin că nu este necesară instituirea carantinei fiindcă, aproximativ jumătate dintre cazuri, au fost înregistrate în centrele sociale și nu în comunitate.

O eroare a Direcției de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost comunicată Prefecturii privind incidența cazurilor Covid-19. Prefectura a impus restricţii, deşi nu era niciun caz

Prefectura Judeţului Dâmbovița i-a fost comunicată o eroare gravă din partea Direcției de Sănătate Publică. Reprezentanții Prefecturii Dâmbovița acuză DSP că ar fi furnizat date eronate privind rata de incidență a cazurilor de SARS – COV – 2 dintr-o localitate. Chiar dacă nu a fost înregistrat niciun caz de infectare virusul Covid-19, s-au impus o serie de restricții drastice contestate de cetățeni. Prefectura preciează că nu exista niciun caz pozitiv de Covid-19 în acea localitate.

„Erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile”, spun reprezentanţii Prefecturii.

„Prefectura Dâmbovița susţine că ieri, 26 octombrie 2020, în baza datelor eronate transmise de către Direcția de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat o decizie prin care se constată o rată cumulată a incidenței cazurilor în comună Vârfuri de 2,72 la mia de locuitori, astfel că au fost impuse mai multe măsuri. Printre acestea se afla şi purtarea obligatorie a măștii de protecţie și în spațiile publice deschise”, se arată într-un comunicat transmis marți.

Restricţii dure, deşi sunt zero cazuri de infectare cu noul coronavirus

Instituţia Prefectului din judeţul Dâmboviţa a transmis că Direcția de Sănătate Publică nu a transmis nicio replică oficială prin care să transmită eroare comisă care este de neiertat.

„Întrucât până în acest moment, nu a apărut în spațiul public nicio comunicare oficială din partea D.S.P. Dâmbovița prin care această instituție să-și asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a D.S.P. Dâmbovița din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localității Vișinești au fost raportate localității Vârfuri, iar în fapt pe raza localității Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19.

Instituția Prefectului, dar și C.J.S.U. Dâmbovița sunt instituții care, în gestionarea măsurilor de creștere a capacității de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19, își bazează deciziile pe datele furnizate de către D.S.P. Dâmbovița, iar erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile, a transmis Prefectură.

Adauga un comentariu