Stiri Turism

15 locuri neștiute din România de care habar nu aveai şi pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viaţă

Publicat: 04 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Din fericire există multe lucruri de făcut şi motive să ne vizităm ţara. Şi dacă nu ştii de unde să începi, am făcut o listă cu 15 locuri mai puţin cunoscute unde trebuie să ajungi pentru o vacanta superbă in Romania.

Stufărişurile de la Sic – a doua întindere de stuf după Delta Dunării

Stufărişurile de la Sic, la doi pași de Cluj, sunt o rezervaţie naturală, arie protejata situată în lunca Văii Fizeşului alcatuită din mlaştini, lacuri, vegetaţie de stuf şi papură.

Este un loc special și surprinzător, ascuns între dealuri unde, având o suprafaţă de 200 hectare ce adăposteşte în jur de 100 de specii de păsări.

Lanul de stuf verde, puntea veche de lemn ce pare interminabilă şi cerul care se vede în contrast cu stuful fac din acest loc un mic colţ de paradis –

Piscină „Pă Coastă” – exact ca in Bali

Situată in Maramures, la 44 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, in satul Mara, piscina are un design care respectă tradițiile zonei, terasa piscinei fiind construită, exclusiv, din lemn.

Priveliştea de acolo este una de vis de unde se vede aproape tot satul, o cascadă superbă, dar şi pădurea în mijlocul careia e săpată piscina.

Lângă piscină este construită şi o terasă cu stuf, unde te poţi ascunde de temperatura mare a soarelui şi să savurezi ceva răcoritor.

Rezervaţia Grădina Zmeilor – vino să afli legenda

Aria protejată Gradina Zmeilor este situată la doar 70 km de Cluj şi este considerată a fi una dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din Transilvania.
Faima acestei arii protejate a luat naştere odată cu poveştile născocite de localnici pentru a face cunoscut aceast ansamblu neregulat de stânci, de culori diverse de la cenuşiu închis până la diferite nuanţe de galben.

Sanctuarul urşilor de la Zărneşti – indrăznești?

Sanctuarul de urși LiBEARty este cea mai mare rezervație de urși bruni din lume şi se află la Zărnești, la 38 Km de orasul Brasov. LiBEARty a făcut subiectul unui documentar realizat de postul de televiziune londonez Animal Planet. În seria de 7 episoade, realizatorii au prezentat cele mai impresionante povești ale ursuleților de la Zărnești.

Chiar și jurnalistii de la National Geographic au vizitat rezervația LiBEARty, pentru a afla cum reusesc angajații sanctuarului să salveze urșii din condiții îngrozitoare.

Pentru copii poate fi o experienţă unică în care pot privi urșii de la câțiva metri distanță şi pot afla mai multe despre importanța protejării animalelor.

Continuarea aici

Adauga un comentariu