National

15 poliţişti din Sibiu au fost reţinuţi într-un dosar în care oamenii legii sunt acuzaţi că ar fi cerut șpagă pentru a trece cu vederea abaterile rutiere

Publicat: 20 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
15 poliţişti din Sibiu au fost reţinuţi într-un dosar în care oamenii legii sunt acuzaţi că ar fi cerut șpagă pentru a trece cu vederea abaterile rutiere
15 polițiști de la Biroul Rutier Sibiu au fost reținuți pentru infracțiuni penale Sursă FOTO: ARHIVĂ

După ce în cursul zilei de ieri, 19 mai 2021, procurorii au efectuat mai multe descinderi într-un dosar în care zeci de poliţişti din Sibiu sunt acuzaţi de faptul că, în schimbul unor sponsorizări, îi iertau pe şoferii prinşi că făceau mai multe abateri rutiere, azi au fost reţinuţi pentru 24 de ore 15 poliţişti.

Dosarul este în Sibiu, iar cei vizaţi în cercetarea penală sunt 25 de poliţişti din cadrul IPJ Sibiu care au comis mai multe delicte penale.

15 poliţişti din Sibiu au fost reţinuţi într-un dosar penal

Conform datelor din Sibiu, procurorii au reţinut 15 poliţişti care sunt acuzaţi că, în schimbul unor donaţii către echipa de fotbal a IPJ Sibiu, treceau cu vederea abaterile acestora.

Iniţial s-a dispus reţinerea preventivă pentru 24 de ore a 13 poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Sibiu, iar ulterior au mai fost reţinuţi doi poliţişti care, la data emiterii documentelor legale, se aflau internaţi în spital. Conform unor surse se pare că cei 15 poliţişti vizaţi de fapte de corupţie ar face parte din elita oamenilor legii din Sibiu, iar unii dintre ei au fost promovaţi chiar în ultimii ani.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis un mesaj ferm

Interpelat de jurnalişti, ministrul de Interne a transmis un mesaj ferm în legătura cu scandalul de corupţie din Sibiu. Lucian Bode a menţionat faptul că MAI face curăţenie în propria ogradă şi că sistemul imunitar din Ministerul de Interne trebuie să fie unul funcţional:

„Noi, MAI, ne facem curăţenie în propria ogradă. Am spus de la început că sistemul imunitar al MAI trebuie să fie unul funcţional şi ceea ce vedem astăzi, rezultatul acţiunii Parchetului împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie, structură a MAI, că s-a realizat la Sibiu, cu cele 17 mandate de percheziţie, 33 de mandate de aducere, pentru cei 25 de poliţişti de la Poliţia Rutieră, nu este altceva decât intenţia noastră de a curăţa pădurea de uscături”, a afirmat ministrul Lucian Bode la Antena3.

De altfel, nici ministrul Lucian Bode nu este ferit de scandaluri. Vorbim despre faptul că, conform unor jurnaliști, ministrul și-ar fi pierdut puterea de decizie în cadrul MAI. Acum, la butoane s-ar afla un colonel SIE.

Conform aceloraşi jurnalişti, Ştefania Gabriella Ferencz, este ofiţer SIE și este secretarul general în ministerul condus oficial de Lucian Bode. De altfel, aceasta s-a bazat pe funcţia de ofiţer SIE atunci când ar fi preluat controlul ministerului

IPJ Sibiu zguduit de un scandal de corupţie

În cursul zilei de ieri, procurorii au descins în mai multe locaţii din Sibiu. Vizaţi de anchetă au fost 25 de poliţişti care se confruntă cu acuzaţii de corupţie. Aşa cum apare în rechizitoriul întocmit de autorităţi, cei 25 de poliţişti ar fi pretins mai multe sume de bani în schimbul unor ” iertări ” de care se bucurau șoferii care erau prinşi că încălcau legislaţia rutieră. Aceste sume de bani erau donaţii în contul echipei de fotbal a IPJ Sibiu.

– au pretins diverse sume de bani de la persoanele pe care le-au oprit în trafic pentru săvârșirea unor abateri la regimul rutier, în scopul de a nu le aplică sancțiuni contravenționale, solicitându-le totodată acestor conducători auto ca sumele de bani să le fie remise sub forma unei sponsorizări în contul Asociației Internaționale a Polițiștilor (Internaţional Police Association – I.P.A.) – Regiunea 1 Sibiu. (…) se arată în comunicatul autorităților

Adauga un comentariu