Local

18 percheziții în județul Iași într-un dosar de înșelăciune, spălare de bani și abuz în serviciu. Ce nume sonore sunt vizate – EXCLUSIV FOTO, UPDATE

Publicat: 24 nov. 2021
autospecială de poliție parcată pe o stradă din Iași
La audierile din dosarul de înșelăciune vor fi conduse un număr de 14 persoane

Noi descinderi pe teritoriul județului Iași. Astăzi, 24 noiembrie 2021, s-au efectuat nu mai puțin de 18 percheziții care au vizat un grup de infractori care ar fi înșelat și spălat bani. De asemenea, indivizii sunt acuzați de abuz în serviciu.

„La data de 24.11.2021, polițiștii din Iaşi efectuează un număr de 18 percheziții domiciliare, pe raza judeţului Iaşi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani şi abuz în serviciu. În fapt s-a reţinut că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, pe raza judeţului Iaşi a acţionat un grup infracţional organizat, care a avut ca scop principal săvârşirea unor infracţiuni de înșelăciune, în domeniul imobiliar, simularea activității infracționale fiind realizată prin intermediul unor acte juridice, cu aparență de legalitate”, au transmis autoritățile.

UPDATE: Nume sonore vizate de anchetatori în cazul perchezițiilor efectuate în această dimineață. Ar fi vizați Alin Eugen Curcă, Cătălin Sandu și avocatul Alexandru Bernic, potrivit unor surse.

Mai multe persoane din Iași au fost înșelate de un grup infracțional

Mai multe persoane în vârstă au solicitat să li se reconstituie drepturile de proprietate pentru unele terenuri, iar membrii grupului infracțional le-au solicitat unele procuri notariale prin care au putut fi împuterniciți să obțină documente esențiale și astfel să valorifice terenul.

„Principiul de bază al activității infracționale a constat în identificarea unor persoane, de regulă în vârstă, fără moștenitori sau cu moștenitori care domiciliază în străinătate, care au solicitat reconstituirea drepturilor de proprietate asupra unor imobile reprezentate de suprafețe mari de teren, iar cererile acestora au fost confirmate prin hotărâri de reconstituire a drepturilor de proprietate emise de Comisiile de fond funciar sau prin pronunțarea unor hotărâri judecătorești. Totodată, membrii grupului au manifestat preferință pentru persoanele care, în exercitarea drepturilor menționate anterior, se aflau în procedurile de identificare a amplasamentelor originale sau ale altor amplasamente libere, unde s-ar putea realiza punerile în posesie.

Ulterior, moștenitorii erau contactați de către suspecţi, ocazie cu care li se solicita întocmirea unei procuri notariale în favoarea unui membru al grupului, prin care acesta să fie împuternicit să procedeze la obținerea actelor necesare și la valorificarea terenului. După obținerea actelor notariale, pentru imobilele respective, membrii grupului procedau la obținerea sumelor de bani de la persoanele interesate de achiziționarea acestora, fiind încheiate antecontracte de vânzare-cumpărare, contracte de cesiune, contracte de dare în plată, însă care ulterior nu mai erau predate titularilor de drepturi”, potrivit sursei citate.

Prejudiciul se ridică la 2,5 milioane euro

În urma perchezițiilor vor fi conduse la audieri nu mai puțin de 14 persoane. Acestea sunt acuzate că au cauzat un prejudiciu care se ridică la 2,5 milioane de euro.

„Astfel, persoanele vătămate erau menținute în eroare, membrii grupului comunicându-le că procedurile legale nu au fost finalizate pentru valorificarea terenurilor și că nu au obținut vreo sumă de bani pentru imobilele respective. Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 2.500.000 euro. La audieri vor fi duse un număr de 14 persoane”, mai arată autoritățile ieșene.

Reamintim faptul că tot astăzi, în mai multe județe din România au fost efectuate descinderi într-un dosar de trafic de carne vie. De asemenea, în urmă cu câteva zile un grup infracțional a fost audiat într-un dosar de contrabandă.

Comentarii
  • Rețea de golani:notari, executori judecătorești, agenții imobiliare, dezvoltatori imobiliari-hiene, escroci, mai ales cu persoanele vulnerabile! La pușcărie! Acolo este locul multora! Nu-i mai satura naiba de bani câștigați facil!

  • La curBe Șinile pcnesk! Foarte bine că i-au luat odată! Instituțiile statului să-și facă treaba cu celeritate! Din păcate e plin orașul de mafioți si combinatori de ăștia!

  • DNA ar trebui sa și îndrepte atenția și asupra executorului judecătoresc Darie Andreia care a lăsat foarte mulți oameni pe drumuri prin licitații trucate, e o infractoare de drept comun

  • Sa vedem daca-i si aresteaza pe golani. La asa un prejudiciu sunt foate mulți oameni nevinovati care sufera in timp ce ei traiau in huzur!! Daca va uitati pe profilul lor de Facebook vedeti ce viata duceau ticalosii pe munca si bunurile oamenilor nevinovati.

  • Iaca unde erau si cu ce se ocupau ,,prea cinstitii oameni ai municipiului Iași, cetățenii de onoare ai orașului!” Felicitări politiei de la crima organizata si procurorilor DICOT!

  • Adrian Beleau Corduneanu,Sandu Catalin Și Bernic Alexandru erau capii rețelei .Acest grup îl șantajau pe notar sa facă actele care spuneau gruparea Pt ca l aveau la mină pe notar.Au făcut o infracțiune acum
    5 ani si de atunci îl Amenințau încontinuu iar notarul Costin nu m ai avea cale de întoarcere!

Adauga un comentariu