Local

23 de copii au fost vaccinaţi anti-Covid-19 în prima zi a campaniei de imunizare, la Iași

Publicat: 27 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
23 de copii au fost vaccinaţi anti-Covid-19 în prima zi a campaniei de imunizare la Iași
Campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani a început miercuri, 27 ianuarie 2022, la nivel național

Ieri, 26 ianuarie 2022, a fost debutul campaniei de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. În municipiul Iaşi au fost imunizaţi împotriva noului coronavirus nu mai puţin de 23 de copii, în cele două centre deschise.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, dr. Vasile Cepoi, a transmis că a fost o zi promiţătoare.

“În prima zi a campaniei de imunizare a copiilor cu vârsta 5-11 ani, la Iași s-au vaccinat 23 de copii în cele două centre din Iași, la Cinema Victoria şi Tudor Vladimirescu. La Pașcani nu a fost vaccinat niciun copil”, a transmis dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Campania de vaccinare a copiilor cu vârste de 5 și 11 ani a început la Iași

Reamintim faptul că miercuri, 26 ianuarie 2022, a fost dat startul campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS – CoV – 2 la Iaşi. Primăria Municipiul Iaşi a pus la dispoziţia părinţilor care au decis să îşi imunizeze copii două centre: Cinematofraul Victoria şi Corpul A al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asaschi” din Iaşi.

Copiii din Iaşi vor fi imunizaţi fără a avea nevoie de programare, iar aceştia se pot prezenta la cele două unităţi în fiecare zi, între orele 8.00 – 20.00, respectiv 14.00 – 18.00.

De asemenea, prima transa de seruri pediatrice au sosit în România în data de 25 ianuarie 2022. La Centrul Regional de Depozitare Iaşi au fost distribuite 12.000 de doze.

„Începând de pe 26 ianuarie 2022, copiii cu vârste între 5 și 11 ani pot primi vaccinul împotriva Covid-19. Programările pentru imunizarea minorilor au început de pe 13 ianuarie 2022. Programările se pot realiza doar în centrele de vaccinare dedicate acestora, regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. În rândul minorilor cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, numărul imunizărilor până acum este unul foarte mic. Nu avem o statistică exactă, dar se cunoaște faptul că rata e una foarte mică, deoarece părinții refuză să-i vaccineze pe cei mici”, a declarat atunci dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iași.

Ce spune şeful CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor

Şeful Campaniei Naţionale de Coordonare a Activităţii de Vaccinare Anti-Covid-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a făcut o serie de declaraţii cu privire la imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Acesta a menţionat că serurile pediatrice sunt aprobate, autorizate, sigure şi eficiente. Mai mult decât atât, dozele pot preveni peste 90 la sută din cazurile de infectare cu noul coronavirus.

Dr. Valeriu Gheorghiţă le recomandă părinţilor să se informeze din surse sigure şi validate pentru a înţelege că în momentul de faţă din cele 7.000 de persoane internate în spital, aproximativ 10 la sută sunt copii. Nu în ultimul rând, la secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă se afla 7 copii internaţi.

„Am observat în spaţiul public foarte multe informaţii inexacte, înşelătoare, care nu fac altceva decât să genereze emoţii negative în rândul părinţilor. Vaccinurile împotriva COVID-19 aprobate şi autorizate pentru această grupă de vârstă, 5 -11 ani, sunt vaccinuri sigure, sunt vaccinuri eficiente, previn în peste 90% din cazuri îmbolnăvirile de COVID-19 şi, de asemenea, previn în cea mai mare parte a cazurilor formele severe de boală şi decesele”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV.

Având în vedere faptul că prima zi a campaniei de vaccinare a copiilor a fost una promițătoare, în zilele următoare se preconizează că tot mai mulți copii vor fi imunizați anti-Covid-19, atât la Iași, cât și la nivel național.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

 

 

Adauga un comentariu