WoW!

3 lucruri casnice pe care le poţi face cu lămâie. Ştiai că înlătură rugina?

Publicat: 18 dec. 2019

Ai mereu cel puţin o lămâie în frigider şi, de regulă, o foloseşti în ceai, la mâncărurile cu peşte sau în prăjituri. Ştiai, însă, că lămâia are numeroase alte întrebuinţări? De exemplu, curăţă impecabil obiectele din oţel inoxidabil.

Dacă ai prin casă acest fruct bogat în vitamina C şi vrei să-l foloseşti şi altfel decât mâncându-l, iată la ce îţi poate fi de folos în treburile casnice:

1. Ştiai că o lămâie te poate ajută să înlături rugină? Aşadar, scapă de rugină de pe obiectele din oţel inoxidabil folosind o lămâie. Potrivit secretele.com, pune mai înainte sare pe obiectul cu probleme, las-o să acţioneze, apoi freacă-l cu coajă lămâii. Vei vedea cum coajă va înlătura şi cea mai mică urmă de rugină…Dacă nu-ţi vine să crezi, trebuie doar să încerci şi te vei convinge.

2. Ştiai că poţi să şlefuieşti lemnul utilizând lămâi? Trebuie doar să prepari o soluţie din sucul de la o jumătate de lămâie şi să-l combini cu ulei vegetal. Proporţia trebuie să fie astfel : 1/3 suc de lămâie şi 2/3 ulei. Amestecă bine apoi aplică-o şi curată lemnul, pentru a-i redă strălucirea.

3. Ştiai că lămâile pot alina durerile de gât? Dacă ai dureri în gât, parleste o lămâie la focul de la aragaz, apoi las-o la răcit. Stoarce sucul şi amestecă-l cu o linguriţă de miere. Scoate seminţele şi asigura-te că amestecul este bine făcut. Consumă băutură pentru a alina durerea de gât. Funcţionează garantat!loading...

Adauga un comentariu