Plante medicinale

3 motive pentru a avea o Dracaena in casa

Publicat: 10 oct. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
3 motive pentru a avea o Dracaena in casa
7

Daca esti in cautarea unei plante care sa iti infrumuseteze apartamentul, alege o Dracaena, iar daca ai una, ai grja cat poti de bine de ea, pentru ca ascunde numeroase proprietati. Cele mai cunoscute specii de plante Dracaena utilizate ca de apartament astazi sunt Dracaena braunii, Dracaena deremensis, Dracaena fragrans, Godseffiana Dracaena si Dracaena marginata.

Este bine stiut faptul ca, chiar si aerul pe care il respiram acasa are o concentratie mica de substante toxice. Iar daca vorbim de aerul de la birou, acesta este si mai nociv. Chiar se poate vorbi de sindromul cladirii bolnave, care implica o varietate de afectiuni, usoare si mai putin usoare. Dureri de cap si ochi, arsuri, greata, pierderea concentrarii… o planta de Dracaena ar putea rezolva aceste probleme! Iata si alte moduri in care te ajuta o Dracaena:

1. Emite mult oxigen si controleaza umiditatea
Dracaena absoarbe dioxidul de carbon si emite o cantitate mare de oxigen. Cu cat organismul este mai bine oxigenat, cu atat creste cu atat mai mult creste concentrarea si productivitatea. In plus, Dracaena este capabila sa controleze umiditatea intr-o camera evitand, prin urmare, afectiuni nenumarate.

2. Absoarbe numeroase substante chimice nocive sanatatii
Plantele care fac parte din genul Dracaena, de asemenea, elimina benzenul (exista in fumul de tigara), formaldehida (folosita in productia de vopsele si lacuri, in mobilier, etc), toluen (folosit ca substitut benzen atat ca reactiv si ca solvent, si apoi utilizat pentru a topi rasini, grasimi, uleiuri, lacuri, adezivi, coloranti si alti compusi) si xilen (folosit ca solvent in imprimare si prelucrare a pneurilor ).
Toate aceste substante pot declansa astmul, cresc frecventa cardiaca, provoaca tremor, somnolenta si iritatii ale pielii.

Topul plantelor care purifica aerul locuintei

3. Relaxeaza
Nu in ultimul rand, aceasta planta te ajuta sa reduci stresul, anxietatea, te scapa de oboseala mentala resimtita adesea seara.

Contraindicatii

Dracaena este toxica pentru animale, asa ca daca ai un animal sau o pisica, tine planta cat mai departe de ele.

Adauga un comentariu